Thema Open Monumenten dagen 9 & 10 september 2017: Boeren, burgers en buitenlui

Het tweede weekend in september openen traditiegetrouw de monumenten de deuren voor geïnteresseerden.

Open Monumenten Dagen

Dit jaar is het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’ gekozen en dat spreekt erg tot de verbeelding. Meer dan 4.000 monumenten in heel Nederland zijn geopend voor publiek. Op de site is eenvoudig een keuze te bepalen voor de Open Monumentendag door het invoeren van locatie, monument, activiteit of trefwoord. ‘Kinderactiviteit’ leidt al tot 50 resultaten: puzzeltochten, verkleden als boer en een kindervoorstelling trekken al direct de aandacht. In onze woonplaats nemen o.a. een begraafplaats, de botanische tuin, verschillende kerken en meerdere landgoederen deel.

Open monumentendagWelk monument heb jij altijd al eens willen bezoeken?

Advertenties

3 comments

  1. Ik wil wel naar de ridderzaal in Den Haag. Ben zelf wel eens binnen geweest, maar mijn zoontjes nog nooit! En ook leuk: een hofje in Den Haag! Ben vrijwilliger bij het Hof van Wouw in het centrum van Den Haag, die zat 9 sept ook haar deuren voor het publiek openzet. Een aanrader!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s