Zzzoef… Waar zijn we?

Geef kinderen wat (stoep) krijt en ze gaan volledig los. Voor je het weet hebben ze een hinkel spel getekend en hinkelen ze er rustig op los. Het andere moment creëren ze juist fantasie figuren met complete verhalen erbij. Die fantasie bij kinderen is heel normaal. Overigens hoeven het niet altijd fantasie rijke verhalen te zijn. Spellen (of tekeningen) van papa en mama kunnen ook goed geassocieerd worden met fantasie gebeurtenissen. Zo kan een alleenstaand kind de fantasie hebben over een broertje of zusje. Meiden die Disney prinsessen gezien hebben spelen juist weer veel over zwierige bruiloften.

Dat niet alleen kinderen die fantasie hebben blijkt wel aan de tal van films en boeken die gepubliceerd zijn. Nu ik het daar toch over heb… auteur Sine van Mol en illustrator Erika Cotteleer hebben het boek ‘Zzzoef… Waar zijn we?’ op basis van kinderlijke fantasie geschreven en met bijzondere, kleurrijke illustraties. Dit geeft het boek een prikkelende look.

Zzzoef… Waar zijn we?
Mijn zus en ik zingen de hele dag. Vandaag zingen en krijten we. We krijten een wolk die ons overal naar toe brengt op het ritme van de liedjes die gezongen worden. Wolk brengt ons naar een hond die snuffelt en plast. Daarna horen we een luidsprekerstem die roept:
‘Ijzer, koper, lood en zink, lege batterijen en oude wagens.
Ijzer, koper, lood en zink, lege batterijen en oude wagens.’
We geven de wagen af en gaan verder op de wolk. We komen een mevrouw tegen met een vogel. De mevrouw heeft maar een arm, de andere arm is er niet door liefdesverdriet. Dan krijgen we honger…

Zullen er boterhammen zijn voor de zusjes? En wat gebeurt er met wolk???

Info en waar te koop
Zzzoef… Waar zijn we? is o.a. de koop bij uitgeverij De Eenhoorn voor €14,50
Auteur: Sine van Mol
Illustrator: Erika Cotteleer
ISBN: 978-94-6291-240-3
Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

*** Voor dit artikel ontvingen we een recensie exemplaar ***

 

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s