Homemade tomatensoep (uit eigen tuin)

Momenteel liggen er bij mij veel tomaten in de fruit/groenteschaal. Dit komt omdat wij een eigen groentetuin hebben en de tomatenplanten doen het dit jaar erg goed! Dus werd het tijd om weer lekker een verse tomatensoep te maken. In de tomatensoep gaan meer verse groente die allemaal uit de groentetuin komen! Als je naar de benodigdheden kijkt zie je ook puntpaprika en wortels staan, dit zijn natuurlijk zoetere groente, zo hoef je geen suiker toe te voegen voor de soms wat zuurdere smaak van de tomaat.

Ingrediënten :

 • 700 gr tomatentomatensoep
 • 2 puntpaprika’s
 • 2 rode uien
 • 1 witte ui
 • 10 cherrytomaatjes
 • 5 wortels
 • 1 bouillonblokje rundvlees
 • 1 liter water
 • paar blaadjes basilicum voor het garneren
 • eventueel gehaktballetjes en vermicelli

Benodigdheden:

 • grote pan
 • snijplank
 • mes
 • maatbeker
 • staafmixer of blender

Het bereiden van de tomatensoep

Begin met het schoonmaken en snijden van de groente. Snijd de groente niet te fijn, dit is niet nodig, de cherrytomaatjes halveer je. Als je alle groente hebt gesneden doe je alles in één keer in de pan. Dan doe je er een liter water bij en het bouillonblokje. Breng het geheel aan de kook. Als het kookt zet je het vuur water lager zodat het zachtjes blijft doorkoken voor 30 minuten.tomatensoep 1
Als de 30 minuten voorbij zijn ruikt het waarschijnlijk al heerlijk in de keuken. Haal de pan van het vuur en doe de ‘soep’ in de blender of mix het helemaal fijn met de staafmixer. Als dit gebeurt is heb je in principe al een lekkere basissoep. Na het mixen nog even 10 minuten zachtjes laten koken. Proef de soep of je er genoeg smaak aan vindt zitten, anders kan je een beetje peper toevoegen.
Zelf voeg ik vaak nog gehaktballetjes en vermicelli toe. De gehaktballetjes kan je zelf draaien en het gehakt kruiden naar eigen smaak. Voor een vegetarische soep kan je het bouillonblokje vervangen en het gehakt achterwege laten.

Het serveren van de soepHomemade tomatensoep

Schep de soep in een bord of kom en leg er een paar blaadjes basilicum op, het ziet er mooi uit en smaakt ook nog eens lekker. Eet smakelijk!

Maak jezelf weleens soep? ik ben benieuwd naar de recepten en wat je van dit recept vind.

 

 

 

Advertenties

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s