Unicef- ‘Hoera naar school!’

Op de dag dat de landelijke actie voor Sint Maarten plaatsvind, zijn de meisjes op school en staat het weekend voor de deur. Ik lees in mijn mailbox een bericht van Unicef over het boekje ‘Hoera naar school!”. Net als de Ouders van Nu schooltas en ‘Mijn eerste schooldag’ box van Top1Toys is het boekje gratis aan te vragen.

‘Hoera naar school!’ van Unicef

In dit boekje kunnen we de eerste keren van ons basisschoolkind bijhouden. Denk aan de eerste keer trakteren, je eerste kringgesprek, je eerste schoolreisje. Een vrolijk boekje met een achterliggende boodschap: Het is niet voor alle kinderen een vanzelfsprekendheid dat ze naar school kunnen. Het stemt mij tot nadenken en ik vraag het boekje gratis aan bij Unicef. Ik geef toestemming dat Unicef mij mag benaderen per email (of telefoon) en voel mij dubbel. Misschien kan ik op één of andere manier bijdragen aan een betere wereld voor kinderen. Ik gun ze allemaal een ‘Hoera naar school!’ gevoel.Hoera naar school Unicef

Ieder kind heeft recht op onderwijs

Unicef maakt zich hard voor kinderen overal ter wereld. Onderwijs geeft hen de kansen die hun (groot)ouders misschien hebben moeten missen. Ze hebben meer kans op een hoger inkomen. Op een macro-niveau maakt het volgen van onderwijs een samenleving weerbaarder en minder afhankelijk van leiders met minder goede bedoelingen met het volk. Opgeleide mensen kunnen zich beter aanpassen aan de omstandigheden en wanneer mensen zich goed voelen, is de kans op conflicten ook kleiner.

Gaat jouw kind ook graag naar school?

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s