Op vakantie? Ook gedacht aan de dieren, de post en de planten…

Een vakantie is een welverdiende rustmoment in het jaar. Ofschoon je wel even je koffer(s) in moet pakken, een reisverzekering af moet sluiten en alle andere belangrijke dingen na moet lopen, is het vooral een tijd met veel voorpret. Maar hoe moet dat nu met de achterblijvende huisdieren, de post en de planten?
In deze blog geef ik je de ultieme tips.

Huisdieren
Afhankelijk van het soort huisdier kun je een goede oppas vinden. Hetzij de buren die even dagelijks de vissen, de knaagdieren of ander klein grut komt voederen. Hetzij dat de dieren gaan logeren bij vrienden/familie. Ook kun je overwegen om dieren naar een dierenhotel te brengen. Het grote voordeel van dit laatste is de deskundigheid van het personeel.

Post
Opstapelende post in de brievenbus of op de deurmat wijst erop dat de bewoners van het pand niet thuis zijn. Kortom een fantastische kans voor inbrekers om eens te snuffelen in de woning. Immers is de kans om gesnapt te worden vrij klein. Laat daarom met regelmaat iemand langs komen om de post even op te rapen en ergens, uit zicht!, te mogen stapelen.
Indien dit de buren zijn kunt u wellicht ook een afspraak maken om ze even ’s ochtends en ’s avonds de gordijnen te openen en te sluiten.
Lampen kunt u tegenwoordig aansluiten op een nachtschakelaar, zo springen ze op een door u vastgesteld tijdstip aan en lijkt de woning bewoond.

Planten
Mocht er dagelijks iemand over de vloer komen kan deze ook even de planten water geven. Maar op de plekken in huis waar je liever niemand over de vloer hebt, kun je er voor kiezen om andere oplossingen te bedenken. Dit hoeft niet eens duur te zijn. Zo testte ik in de vakantie een flesje met water die op de kop staat in een bak. Echter liep het water er zo snel uit dat het met 4 dagen al leeg was… Geen optie dus!
Ook zijn er dan van die speciale schenktuitjes voor, maar ook dit bleek niet de doorslaggevende factor te zijn. Tot ik uiteindelijk bij Ditverzinjeniet.nl stuitte op een zelfwaterende bloempot (met schattige eekhoorn). De draadjes in de bloembak zorgen ervoor dat het water omhoog gaat naar de wortels van de plant. Aan de zijkant van de boomstam (bloempot) zit een klein boomstammetje waar je het water toe kunt voegen. Maar dit hoef je pas te doen als je de eekhoorn niet meer ziet! Water toegevoegd? Kiekeboe! Daar is de eekhoorn weer. Het water loopt niet heel snel omhoog waardoor het dus lekker lang mee gaat en je minimaal 2 weken met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Overigens is dit bloempotje ook hartstikke perfect voor de mensen die absoluut geen gevoel hebben voor planten maar wel graag planten in huis willen hebben!

Heb jij nog goede tips om het huis veilig achter te laten?

*** Voor dit artikel ontvingen we een review exemplaar ***

Advertenties

5 comments

  1. De vissen krijgen een slow release voedsel tablet. Kunnen ze 2 weken mee doen. Die leuke pot is wel handig. Ik heb er een van de Ikea. Een keer per maand water geven. Zo houd zelfs ik de plantjes groen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s