Rolgordijnen, jaloezieën en/of gordijnen

Ben jij op zoek naar iets sfeervols voor het raam? Helemaal perfect, in deze blog zet ik namelijk een aantal zaken op een rij. Er zijn tal van mogelijkheden waar je uit kunt kiezen en ik help je graag op weg.

Stap 1
Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je de raamdecoratie wilt hebben te hangen. Moet het in de badkamer zijn, in de woonkamer, de slaapkamer of misschien zelfs in de serre? Deze stap is belangrijk in het afwegen van je keuze. In een badkamer is het namelijk niet handig om een gordijn te plaatsen voor een raam. Net zoals je een gordijn niet hangt voor een zolderraam. Kortom het moet praktisch, functioneel en ook mooi zijn!

Stap 2
Doe inspiratie op. Ofschoon het in een winkel nog zo mooi kan hangen, kijk eens bij mensen om je heen hoe het daadwerkelijk hangt. Ik heb namelijk ooit de fout gemaakt om gordijnen (lekker goedkoop) te kopen en uiteindelijk zijn ze helemaal uit gaan hangen. Bovendien kun je op die manier ook eens vragen, om je heen, wat nu echt handig is.
Houdt ook rekening met je eigen leefstijl. Ben je een grote roker dan zijn gordijnen wellicht handig omdat je deze met regelmaat uit kunt wassen. Wil je rolgordijnen wassen vergt dit iets meer tijd.
Vergeet ook niet om Google, Pinterest en woonbladen uit te kammen op zoek naar de meest sfeervolle oplossingen.

Stap 3
Kies je voor een jaloezie, rolgordijn of gordijn? Afhankelijk van het materiaal dat je uitkiest zijn hier kleuren aan verbonden. Zo kunnen jaloezieën prachtig zijn in een huis, toch vind ik het wat ouderwets en ook wel iets saai. Immers is het haast altijd hetzelfde kleurtje. Met (rol)gordijnen kun je juist helemaal los gaan. Gordijnen dien je aan een stang of rails te hangen die je op en neer schuift. Rolgordijnen hebben een vaste plek en kun je omhoog en omlaag bewegen. Dat heeft weer zijn voordelen met de (laagstaande) zon.

Stap 4
Welk materiaal je ook kiest maak ook de overweging of je verduisterend te werk wilt gaan of dat dit geen pré is. Als je ook hierin een besluit genomen hebt, kun je kijken naar de kleuren. Kies je voor een neutrale kleur, een printje of juist voor een knallende kleur?

Stap 5
Keuze gemaakt? Loop dan nog even alles goed na: afmetingen, type raam, kleur, materiaal, hoe schoon te maken en natuurlijk prijsafwegingen.
Klopt alles? Bestellen maar!

Advertenties

3 comments

  1. Goede raambekleding vind ik ook echt onmisbaar in de slaapkamer. Het is zo belangrijk de keuze hiervan, want je wil juist dat raambekleding mooi het licht binnenlaat als dat het ook verduisterd. Ik zocht juist deze combinatie en vond rolgordijnen niet echt ideaal voor in de slaapkamer. Een vriendin attendeerde mij toen erop dat ik duette moest aanschaffen. Ik wist zelf nog niet wat duette waren, maar ik heb toen op advies duette gordijnen aangeschaft en die zijn top. Ze zijn super sfeervol en ook nog eens multifunctioneel. Echt een aanrader

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s