Dit jaar goed voorbereid op de wintermaanden

Dat de zomer plaats heeft gemaakt voor de herfst is een feit. Dat hierna de winter eraan gaat komen is ook een feit. Echter hoe koud het precies gaat worden, weet geen mens. Wat ik wel weet is dat we weer gebruik gaan maken van de verwarming. Maar dan moet hij het ook doen! Zodoende laat ik elk jaar de cv-controleur langs komen. Niet alleen kan hij de cv-ketel een beurt geven, maar ook even een check doen op de hoeveelheid koolmonoxide die hij lekt. Immers weten we allemaal dat koolmonoxide bekent staat als een sluipmoordenaar en dat wil ik liever voorkomen.

De ketel van ons is intussen alweer 12 jaar oud, op zich kan hij dus nog wel een paar jaar mee. Echter blijkt hij koolmonoxide te lekken. Ofschoon de waardes nog veel te laag zijn om überhaupt in het gebied van “gevaar” te komen, willen wij toch geen enkel risico nemen. Zodoende nemen we dan ook het besluit om een nieuwe CV-ketel aan te schaffen. Maar waar moeten we op letten?

Om te beginnen is het goed om te kijken hoe veilig een cv-ketel is. Van het ene gevaar na het andere gevaar hoppen is immers een slecht idee.
Daarna moet je kijken wat de cv-ketel moet gaan doen en waar hij komt te hangen. Moet het hele huis verwarmt worden? Of slechts een klein gedeelte van een woning?
Ook moet je kijken of er boiler of geiser aanwezig is. Dit kan namelijk invloed hebben op de keuze van een cv-ketel.
Als laatste is de levensduur van een cv-ketel belangrijk. Een goede ketel moet namelijk met gemak 12 tot 15 jaar meegaan. Voor een expansievat ligt dit iets anders. Maar als je deze moet vervangen is dat niet zo’n dure aanschaf (50 tot 75 euro praten we dan over).

Op cvkoopjes.nl vind ik een aantal verschillende, kwaliteitsmerken. Lage prijzen en bovendien nog vele accessoires die wellicht ook interessant zijn voor het aanschaffen van een cv-ketel. Kortom ik ga nog eens even goed neuzen voor onze nieuwe cv-ketel.

Heb jij nog goede tips?

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s