Paddenstoelen: Helden van de herfst!

Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Oktober is dé paddenstoelenmaand. Dan organiseert IVN Natuureducatie meer dan 100 paddenstoelenactiviteiten op verschillende plekken in heel Nederland. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig: paddenstoelen beleef je met IVN.

Paddenstoelen zijn overal, al zijn ze voor het grootste deel van hun levenscyclus onzichtbaar. Onzichtbaar én onmisbaar: paddenstoelen spelen een unieke rol in de kringloop en houden de natuur in evenwicht. Elk najaar poppen ze in groten getale omhoog, en elk najaar staat jong en oud in de rij om ze te ontdekken.

Ken jij de parasolzwam, de geweizwam en het vuurzwammetje al? Of de biefstukzwam: paddenstoel van het jaar 2017? IVN Natuurgidsen nemen je mee op pad en laten je kennismaken met de helden van de herfst. Cursussen, excursies, en voor de kleine paddenstoelenliefhebbers speurtochten, kabouterpaden en knutselactiviteiten. Online leer je al vanaf begin september de helden van de herfst kennen, via doe-tips, weetjes en tips om je eigen paddenstoelen te kweken, plukken en eten.

Aan de slag
IVN biedt een schat aan tips om zelf de herfst te beleven. Dichtbij en wanneer jij wilt. Op www.ivn.nl/paddenstoelen vind je een overzicht van alle activiteiten, cursussen, doe-tips en paddenstoelen-weetjes. En als je voor 15 november lid wordt van IVN, ontvang je een gratis paddenstoelenpakket, waarmee je nóg meer zelf kunt ontdekken.

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s