Nieuw kamermuziekfestival: 75 concerten op 35 bijzondere locaties

Twee goede doelen die beide cultureel erfgoed beheren, slaan de handen ineen en organiseren op 6, 7 en 8 oktober voor het eerst het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. 35 Forten, kastelen, boerderijen, molens en landhuizen van Natuurmonumenten vormen het decor van een serie kamermuziekconcerten, uitgevoerd door topmusici met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De muziek brengt de verhalen achter deze bijzondere gebouwen en instrumenten tot leven. Voor of na de concerten ontmoeten de bezoekers van het festival de boswachter voor een wandeling in de natuur of een unieke rondleiding in een van de historische gebouwen van Natuurmonumenten.

Muziek op unieke locaties
Niet alleen de kleinschaligheid van de concerten maar vooral de locaties in de natuur spelen een belangrijke rol in de succesformule van dit nieuwe festival. 70 concerten worden gegeven in forten, kastelen, boerderijen, landhuizen en zelfs in een schaapskooi. Unieke objecten die vaak op een fascinerende manier verweven zijn met het landschap. “Natuurmonumenten doet méér dan alleen natuur beschermen. Ons cultureel erfgoed versterkt de beleving van de natuur en andersom”, zegt Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. “Tijdens dit muziekweekend openen we ook de deuren van gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn.”

Bijzondere muziekinstrumenten

Het NMF bezit een hoogstaande collectie instrumenten en stelt deze ter beschikking aan professionele musici. Ook muziekstudenten en topsolisten die de allerbeste instrumenten nodig hebben, krijgen hulp van het NMF. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land. “Ik ben er trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren”, zegt Marcel Schopman, directeur van het NMF. “Door de samenwerking versterken één van de grootste monumenteneigenaren van Nederland en één van de grootste muziekinstrumentenfondsen ter wereld elkaars werk.”

In het hele land

Het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten biedt met de openstelling van cultuurhistorische gebouwen in het hele land een kans aan bezoekers om op bijzondere locaties van muziek te genieten. Voor of na elk concert bestaat de mogelijkheid het gebouw en/of de omgeving te bekijken. Dat maakt deze concerten een unieke beleving van muziek, cultuurhistorie en natuur.

Bekijk het complete overzicht op: www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s