Afsluiting Kinderboekenweek met de ‘NS Kinderboekenruil’ op zondag 15 oktober 2017

Met de campagne ‘Tijd voor Lezen’ geeft de NS aan dat ze lezen belangrijk vinden voor alle leeftijden. En laten we eerlijk zijn, de trein is ook de uitgelezen plek voor het lezen van een boek. De NS laat zich ook dit jaar weer gelden als hoofdsponsor van de Kinderboekenweek. Zo werden er al kinderboeken verstopt in treinen. Traditiegetrouw sluit de NS deze feestweek af met een grote Kinderboekenruil op twee drukke treinstations.pratende kinderboekenkast

NS Kinderboekenruil

Op zondag 15 oktober 2017, de laatste dag van de Kinderboekenweek, zijn er op treinstation Utrecht CS en Amsterdam CS boekenkasten te vinden waar de NS in totaal zo’n 1.000 nieuwe kinderboeken in heeft gezet. Per kind mag er maximaal één boek geruild worden. Ook mogen de kinderen onderling boeken ruilen natuurlijk. Het lijkt de NS leuk als het kind, eventueel met hulp van een ouder, tevoren een ruilbriefje invult met informatie voor de nieuwe eigenaar. Dit geeft de kinderboekenruil een heel persoonlijk tintje.
Ook loop je die dag tussen 10.00-16.00 uur de kans om voorgelezen te worden door je lievelingsauteur.

Voorleescoupé

Op Amsterdam CS en Utrecht CS is er bij de Kinderboekenruil een mini-voorleescoupé te vinden. De hele dag door wordt hierin voorgelezen door conducteurs, bibliotheekmedewerkers en auteurs. Voor het voorleesschema en meer informatie over de Kinderboekenruil neem je een kijkje op de site.

Heb jij nog een kinderboek te ruil?

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s