5 keer gebakken aardappelen uit de Airfryer

Mijn ouders kookten elke dag aardappels, groente en vlees. Gezond, gevarieerd en makkelijk klaar te maken. Echter als je geen vlees eet zijn de maaltijden erg saai en ging ik op zoek naar alternatieven. Uiteraard kun je eens pasta maken, een salade en nog meer. Maar ook met aardappelen zijn er leuke, creatieve oplossingen. Zeker als je een Airfryer in huis hebt. Daarom bij deze 5 alternatieven voor aardappelen, in een krokant jasje.

Gebakken aardappel blokjes met bieslook en rozemarijn
Pak een hoeveelheid aardappelen en schil deze. Snijd ze vervolgens in dobbelsteentjes / blokjes. Probeer ze allemaal op een zelfde grootte te snijden.
Maak tussentijds in een grote kom, waar alle aardappeltjes in passen, een mengsel van olijfolie, bieslook en rozemarijn. Was de aardappeltjes en voeg ze bij het kruidenmengsel in de kom en hutsel dit goed door elkaar. Leg de aardappels hierna in het mandje van de Airfryer en bak ze 20 minuten op 200°C (bij een kleine hoeveelheid iets korter). Schud halverwege de tijd de aardappeltjes even om.

Zelfgemaakte aardappelstaafjes
Neem de hoeveelheid aardappels die je graag wenst te gebruiken. Schil daarna de aardappels en snijd ze vervolgens in aardappelstengels. Was ze daarna goed en sprenkel er wat olijfolie overheen. Voeg eventueel wat kruiden toe (zoals ik gedaan heb, zie foto’s). Plaats de aardappelstaafjes vervolgens in het mandje en bak ze 18 minuten op 200°C (bij een kleine hoeveelheid iets korter). Schud halverwege de tijd de aardappelstengels even om.

Aardappelschijfjes
Men neme een aantal aardappelen. Schil vervolgens de aardapels en haal alle putjes of andere oneffenheden eruit. Was de aardappels hierna goed af en snijd ze vervolgens in gelijke plakjes. Sprenkel wat olijfolie over de aardappels heen en meng dit goed zodat op elk schijfje wat olie zit. Plaats de aardappelschijfjes vervolgens in het mandje en bak ze 18 minuten op 200°C (bij een kleine hoeveelheid iets korter). Schud halverwege de tijd de aardappels even om.
Wil je de aardappelschijfjes gekruid hebben dan kun je dit toevoegen nadat de olijfolie over de aardappels heen is gegoten. Meng de kruiden goed met de aardappelen.

Aardappelpartjes met schil
Neem een aantal kleine aardappels. Was de aardappelpartjes en dep ze goed droog. Snijdt de aardappels vervolgens in 4 partjes. Meng in een kom eventueel wat paprikapoeder, kipkruiden of andere gewenste kruiden en wat olie. Voeg de aardappels vervolgens toe in de kom en schep het geheel goed om. Schep goed om en doe ze dan in de pan van de airfryer. Zet de airfryer aan op 200°C en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Schud eventueel halverwege een keer om.

Zoete aardappel
Schil 3 grote zoete aardappels en snijdt deze vervolgens in frietstengels van 5 bij 5 cm. Verdeel ongeveer een eetlepel olijfolie over de frietstengels. Plaats de stengels vervolgens in het mandje van de Airfryer en bak ze 17 minuten op 180°C graden. Schud het tussendoor een paar keer om zodat alles lekker krokant is. Serveer de zoete aardappel stengels met was mayonaise of fritessaus.

Heeft u nog geen Airdryer in huis? Neem dan eens een kijkje tussen alle Airfryers bij Bol.com

Heeft u nog leuke alternatieven?

Advertenties

9 comments

  1. Ik heb al vaak overwogen om een Airfryer aan te schaffen, maar tot nu toe nooit verder gekomen dan er over nadenken. Terwijl je er echt heel veel mee kan. Ik ga er nog maar eens over nadenken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s