Halloween 2017 in bekende pretparken

Bij de meeste mensen is het wel bekend dat het op 31 oktober Halloween is. Halloween is een griezelige feestdag die vooral gevierd wordt in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Tegenwoordig wordt Halloween ook in België en Nederland steeds populairder. Kinderen gaan verkleed over straat om zo aan te bellen en te vragen om het bekende “Trick or Treat”. Je kunt dus kiezen voor een plagerijtje of voor snoepgoed. Vaak wordt alles mooi versierd met pompoenen, lampjes en andere griezelige taferelen. Daarnaast worden er rond Halloween tegenwoordig steeds meer Halloweenfeesten gegeven voor jongeren en volwassenen. Wat veel mensen niet weten is dat er de hele maand oktober al genoeg activiteiten in het thema van Halloween worden georganiseerd waaronder in bekende pretparken en dierentuinen.

Walibi Holland – Fright Nights

De meest bekende is toch wel Walibi Holland met Fright Nights. Elk jaar proberen ze zichzelf te overtreffen en ook dit jaar schijnt het weer veelbelovend te zijn. Tickets zijn alleen online te verkrijgen en deze kun je bestellen via de website van Fright Nights. De data en tijden van Fright Nights zijn 7, 8, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 27, 28 en 29 oktober van 10.00 tot 23.00. Let op! Reguliere tickets zijn tijdens Fright Nights niet geldig en er is ook geen kassaverkoop op deze data. Meer informatie kun je terugvinden op de website van Fright Nights.

Hellendoorn – Heksendoorn en Screams

Een ander pretpark dat speciale Halloween avonden organiseert is Hellendoorn. Tussen 7 en 29 oktober wordt het park omgedoopt tot Heksendoorn en op 21 en 28 oktober worden speciale Heksendoornavonden georganiseerd. Op deze twee data is het park geopend tot 19.30 in plaats van 17.00. Kinderen tot en met 11 jaar mogen geschminkt en verkleed naar het pretpark komen. Daarnaast is er voor jongere kinderen die het allemaal wat spannend vinden een speciaal toverstokje te koop in de shop voor 3,50. Met dit speciale toverstokje kunnen ze griezels op afstand houden. Let op! Dit toverstokje werkt niet in het ondergrondse Griezel Hotel en tijdens Screams. Voor de mensen die dit allemaal niet spannend genoeg vinden wordt er op vrijdag de 13e Screams georganiseerd. Tijdens deze dag worden er in het park 9 Scare zones gebouwd. De ticket voor Screams zijn alleen online verkrijgbaar via de website van Hellendoorn.

Toverland

Ook in Toverland wordt dit jaar weer Halloween gevierd en het belooft enger te worden dan ooit. De data voor Halloween Toverland zijn 13, 14, 18, 19, 20, 21, 27 en 28 oktober en het park is dan tot 23.00 geopend. Tickets voor Halloween Toverland zijn alleen verkrijgbaar via de website van Toverland. De echte Halloweenavonden beginnen om 19.00 dus tot die tijd word je als bezoeker alvast een beetje opgewarmd om in de sfeer te komen met Happy Halloween. Meer informatie kun je terugvinden via de website van Toverland.

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod voor Halloween. Themeparkfreaks heeft voor jou de leukste Halloween uitstapjes naar pretparken per land op een rij gezet.halloween pretparken

Heb jij nog spectaculaire uit-tips voor Halloween?

 

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s