Mood Food. Eat Happy, Be Happy

Chocolade, snoepjes, taart, gebakken groenten met sla, lasagne, pannenkoeken… Ik kan het niet weerstaan! Waarschijnlijk hebben veel meer mensen last van favorieten wat eten betreft. Niet gek eigenlijk immers is er keus volop, zeker als je in een supermarkt staat. Ooit al eens met honger in een supermarkt gestaan? Dan merk je dat het een er nog lekkerder uit ziet dan het ander en je bij thuiskomst heel wat meer mee hebt genomen dan eigenlijk de bedoeling was. Gelukkig is er zoveel keus, immers eten moeten we allemaal. Mede daarom zijn er talrijke kookboeken op de markt gebracht. De een nog culinairder dan de ander. Maar wat doet al dat eten met ons?

Omdat ik merkte dat ik vaak moe was en de kosten van o.a. frisdrank toch wel erg uit de hand begonnen te lopen heb ik sinds een paar maanden het roer omgegooid in huis. Frisdrank mag nog maar 1 keer per dag gedronken worden (dat geldt voor iedereen), snoepjes worden meer vervangen door fruit en muntthee is het nieuwe goedje goud waar ik geen genoegen van kan krijgen. Toch ben ik van mening dat ik nog veel beter voor mijn lichaam kan zorgen.

En wat blijkt, het boek Mood Food, bevestigd dit helemaal. Mood Food is een boek boordevol informatie over heel erg veel! Maar liefst 323 pagina’s vol met recepten, Moodmanagement, vuistregels voor een moodboost, moodmoleculen in detail, word je eigen coach en nog heel veel meer wordt in het boek beschreven. En dat allemaal op een prettige manier. Zo is alles makkelijk op te zoeken, staat achterin het boek een mooi overzicht en heb je eigenlijk altijd wel een antwoord gevonden in het boek.

Zo lees ik veel over vermoeidheid, maar ook over de opzettende griep waar ik sinds gisteren last van heb. Toch maar eens naar de winkel en zo nog bewuster mijn eten kopen, koken en nuttigen.

Let jij op wat je eet?

Mood Food is o.a. te koop bij Bol.com voor € 24,99.

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Advertenties

3 comments

  1. Ik kan me wel vinden in je regel over frisdrank en ik ga er ook eens op letten. Sowieso let ik op mijn voeding ivm mijn gezondheid. Zo is te veel varkensvlees niet goed voor me omdat dat blijkbaar voor meer ontstekingen kan zorgen wat dus niet handig is met mijn ms. Daarnaast mag ik geen light en zero producten ivm de aspartaam die er in zit want als ik daar weer teveel van krijg kan ik niet meer lopen. En zoals ik al zei TEveel is natuurlijk nooit goed maar ik let zeker op

    Like

  2. Wij drinken vrij zelden frisdrank. Bij het eten is het sowieso water, verder meestal ranja of water. Eigenlijk nooit een punt hier geweest, ze lusten nog niet zo heel lang prik. Voor de middag is het alleen groente of fruit als tussendoortje, ’s middags mogen we ze wel koek, maar kiezen ze vaak zelf voor fruit. Gelukkig lusten ze ook veel groente en vis, dus wordt hier ook veel gevarieerd. Een project op school rondom gezondheid heeft ook geholpen dat ze zelf bewuster met eten en drinken bezig zijn, ze vragen vaak of iets gezond is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s