Winactie- Hubelino rekenen

Zodra je kinderen krijgt bereik je de ene mijlpaal na de andere. Zo is de eerste mijlpaal toch wel de zwangerschap zelf, vervolgens de 12 weken, de 20 weken gevolgd door de geboorte. Zodra de kleine geboren is krijg je de volgende mijlpalen denk maar eens aan het eerste nachtje logeren, eerste keer doorslapen, eerste keer tandjes krijgen, eerste hapje vaste voeding en noem het allemaal maar op. Loslaten en genieten van deze periode zijn eigenlijk dé keynotes maar dat niet altijd alles even makkelijk is snapt gelukkig iedereen. Afijn al die momenten zijn vast te leggen op papier, op foto en zelfs op film. Sommigen gaan ook in een moment aan je voorbij omdat het zo “logisch” is dat het gebeurt. Zo betrap ik mij er voor de vierde keer op dat ik het heel speciaal blijf vinden dat de kinderen beginnen met lezen maar dat het rekenen zo gewoontjes lijkt. Maar is rekenen wel zo gewoontjes?

Voor sommigen is rekenen een hels karweitje, voor anderen appeltje eitje. Wat voor rekenwonder je ook hebt, je kunt samen met je kindje sinds dit jaar op een extra leuke manier beginnen met oefenen. Hubelino is namelijk met een leuke nieuwe lijn op de markt gekomen en één van de sets is REKENEN!
Creëer dus je coolste knikkerbaan. Laat één of meerdere balletjes rollen door de baan en laat je kleintje de balletjes tellen die eruit rollen. Zoek vervolgens samen het bijbehorende cijfer op en zet het op het bord. Zet vervolgens een “+” achter het cijfer en laat nog een paar balletjes omlaag komen. Hoeveel balletjes komen er nu omlaag en hoeveel balletjes zijn het in totaal?

Blijkt dit iets te moeilijk te zijn? Geen probleem neem dan zelf een cijfer dat je kent net wel / net niet kan. Laat het cijfer zien en vraag vervolgens aan je kind of hij/zij de hoeveelheid balletjes wilt los laten in de knikkerbaan. Heb je geen knikkerbaan? Neem dan bouwblokjes en stapel zo een toren (bij hoeveel blokjes valt hij om), tel de hapjes met groenten/fruit enzovoorts. Eigenlijk zijn er zo ontzettend veel spelletjes te bedenken. Dat je het zelfs bij het eten in kunt zetten. Voor elk hapje dat gegeten wordt een cijfer erbij. X hapjes gehad? Dan is het tijd voor het toetje / een spelletje of wat anders.

Leuk, leerzaam, creatief, vernieuwend, handig zijn dan ook dé woorden waar ik Hubelino Rekenen mee omschrijf. Hubelino rekenen is o.a. te koop bij Bol.com. Compitabel met andere bouwstenen zoals Duplo. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. In de doos zitten maat liefst 5 basisplaten om op tellen/bouwen, 18 gele, 18 rode, 27 speciale karakters (+, -, =, < en >) en 52 cijfers. Genoeg dus om een hele hoop mee uit te rekenen!

DE WINACTIE

Wil jij zo’n zelfde doos als ons ontvangen? Reageer dan onder dit artikel met je voor- en achternaam. Dit kun je doen in de juiste vakjes en hoeft niet in het bericht zelf gedaan te worden. Wie weet ben jij de gelukkige!

Om extra win-kansen te creëren kun je ons volgen op:
FacebookTwitterInstagram en/of Pinterest.
Ook krijg je extra kansen als je Thuisleven actief volgt, laat gerust reacties achter zodat we dit ook kunnen zien 🙂
Wij zullen op 1-12-2017 de winnaar loten en deze bekend maken in de speciale winnaars blog. Houdt de website dus in de gaten.

Advertenties

143 comments

 1. Oh wat prachtig!! K doe graag mee die set heb ik hard nodig voor mijn dochter van 6 om haar te stimuleren bij rekenen daar heeft ze moeite mee.

  Like

 2. Oh wat prachtig!! K doe graag mee die set heb ik hard nodig voor mijn dochter van 6 om haar te stimuleren bij rekenen daar heeft ze moeite mee.

  Like

 3. Ik doe graag mee voor mijn SBO klas. Wij zijn nu hard aan het werk met spelend leren en daarbij zou dit pakket echt van pas komen! Ik kan zo al een aantal kinderen bedenken die hiermee enthousiast aan de slag gaan!

  Like

 4. Wat ontzettend leuk zeg.
  Mijn zoontje zit in groep 2 en is nu al zo leergierig dat hij thuis al boekjes heeft om reken sommetjes te maken.
  Hik vind dat zo leuk om te doen.
  Wat zou het leuk zijn Hubelino rekenen voor hem te mogen winnen.
  Ik doe mee!

  Like

 5. Ik wil graag meedoen voor mijn dochtertje. Ze is nu 3,5 jaar en met sinterklaas krijgt ze ook de Hubelino knikkerbaan, deze set lijkt me erg leuk om mee te combineren. En zo spelenderwijs te leren tellen/rekenen.

  Like

 6. Enorm leerzaam, leuk én handig! Voor mijn zoontje en dochtertje zou ik heel graag bij deze meedoen om een kansje te wagen. Wat is er nu leuker dan spelend leren 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s