Winactie- Kleine ijsbeer en de verdwenen vissen

Soms heb je van die dagen op je werk dat je blij bent dat je thuis komt. Zo ook afgelopen week, gelukkig veranderde mijn humeur van het ene op het andere moment nadat ik een briefje achter de deur zag liggen. De postbode was geweest en ik mocht mijn pakket ophalen. Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid fietste ik naar het postkantoor (in de hoop dat het pakket niet al te groot zou zijn) en haalde het pakketje af. Gelukkig was het pakket goed te dragen ondanks dat het zwaar was. Afkomst “De Vier Windstreken” was voor mij al voldoende om helemaal blij te zijn. Bij thuiskomst heb ik de doos meteen open gemaakt en de boeken bewonderd. Vandaag is het tijd voor “Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen”. En al helemaal leuk… Wij mogen eenzelfde boek weggeven, maar meer daarover lees je later.

Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen
Vorig jaar is Lars samen met zijn vader naar de Visbaai geweest. Dat is een smalle zeestraat, boordevol met vis. Lars zijn moeder verteld dat de mensen steeds dichterbij komen aangezien het steeds warmer wordt. Doordat het warmer wordt smelt het ijs. Met brommende vliegen (helikopters) komen de mensen over hun gebied heen. Lars brandt van nieuwsgierigheid en besluit om voor één keer alleen naar de Visbaai te gaan. Om daar te geraken neemt hij de korte route dat is via een spleet door een gletsjer. Dat is best spannend en eng want het is een smalle donkere kloof. Als Lars door de spleet heen is ziet hij inderdaad dat het grootste deel van het ijs gesmolten is. Lars heeft honger gekregen van de wandeling en wilt een vis vangen, echter zijn er geen vissen meer te bekennen. Wel zijn er een zeehond en een vogel, gevolgd door een enorm containerschip. De zeehond en de vogel vertellen dat er geen vis meer is vanwege alle schepen die er rond varen. Lars vind dat ze dat probleem op moeten lossen.

Gaat het Lars lukken om samen met de zeehond en de vogel de vissen terug te laten keren in de Visbaai? Je leest het allemaal in het boek.

De verhalen van de Kleine IJsbeer zijn geschreven om kinderen op een subtiele wijze kennis te laten maken met de negatieve invloed die mensen hebben op de natuur. Mijn kinderen vinden de verhalen zo boeiend dat ze plannetjes mee verzinnen om het probleem op te lossen.

Info en waar te koop
Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen is o.a. te koop bij De Vier Windstreken en Bol.com voor €14,50
Auteur: Hans de Beer
Illustrator: Hans de Beer
ISBN: 9789051165999
Uitgever: De Vier Windstreken

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

DE WINACTIE

Wat moet je doen om kans te maken op deze leuke prijs? Laat onder dit artikel een leuke reactie voorzien met je voor- en achternaam en je e-mail adres. Dit kun je doen in de juiste vakjes en hoeft niet in het bericht zelf gedaan te worden.

Om extra win-kansen te creëren kun je ons volgen op:
FacebookTwitterInstagram en/of Pinterest.
Ook krijg je extra kansen als je Thuisleven actief volgt, laat gerust reacties achter zodat we dit ook kunnen zien 🙂
Wij zullen op 1 december 2017 de winnaar loten en deze bekend maken in een speciale winnaars-blog. Houdt de website dus in de gaten.

Advertenties

76 comments

 1. Liselotje is een meisje en ze woont in een paleisje…’Het grote Liselotje boek’ was het eerste boek voor onze Liselotte en dat kregen we als kraamcadeau. Van jongs af aan lezen we veel voor en het ‘zelf’ lezen vindt ze ook erg leuk. Ze is nu 3,5 jaar. Dierenboeken zijn favoriet! Ik doe graag mee voor haar! Een kleine Lars de ijsbeer hebben we nog niet.

  Like

 2. Toen ik 7 jaar geleden 3 maanden op een onbewoond eiland heb gezeten voor een duikexpeditie, heb ik met eigen ogen kunnen zien en ervaren wat er allemaal gebeurt. Ik probeer op de een of andere manier wel onze kinderen er bewust van te maken, maar heb nooit goed geweten hoe! Hoop dat dit boek hun er mee kan helpen ❤

  Like

 3. Oh leuk!! Die zou ik wel willen winnen. Ik houd van de boekjes van kleine beer… Voorlezen is goed en onze zoon houdt van vissen dus is vast getrickert om te luisteren!

  Want de vissen zijn weg… Leuk

  Like

 4. Wat een leuk boek. En wat goed om zo een heel groot probleem toch behapbaar voor kleintjes te maken. Mijn zoons vinden voorlezen erg gezellig en leuk en hoe fijn is het dan om ze ook nog wat te leren over de wereld!

  Like

 5. Ik vind het erg knap dat het Hans de Beer lukt om zo’n serieus maatschappelijk onderwerp te verwerken in een leuk en boeiend kinderboek! Benieuwd hoe onze jongens het vinden…

  Like

 6. Mijn vriend is grote fan van de kleine ijsbeer en ik zou het super schattig vinden als hij die verhalen binnenkort aan ons dochtertje zou kunnen voorlezen!

  Like

 7. Dit boek zou erg leuk zijn voor ons zoontje Lars van een half jaar oud. Hij heeft ook een wintermutsje een ijsbeertje. Dan is hij onze eigen schattige, kleine ijsbeer 🙂

  Like

 8. Ik ben er zeker van dat mijn klein ijsbeertje echt gaat genieten van dit boek! En gezien de link met “de mooiste vis in de zee”, kan het enkel een topper zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s