Voor ieder kind Pakjesavond …? (Goedzak)

Pakjesavond zou er voor elk kind moeten zijn. Maar wist u dat er ongeveer 400.000 kinderen in Nederland zijn die door armoede geen pakjesavond vieren? Overigens is armoede niet de enige reden dat gezinnen geen pakjesavond vieren. Er zijn ook gezinnen die kampen met psychische- en/of verslavingsproblemen. Veel kinderen in ons land zullen over vier weken een gezellige pakjesavond hebben. En daarbij ook verwend worden met minimaal één cadeau. Tegelijkertijd zijn er in ons land straks ook heel veel kinderen die niets krijgen. En dus de volgende morgen op school ook niet mee kunnen praten, waardoor ze zich misschien nog wel meer alleen zullen voelen. Dubbel verdriet voor deze kinderen dus.

001625452_001_ah-goedzak-story-imageGelukkig verschijnen er in Nederland steeds meer mooie initiatieven om deze kinderen een pakjesavond te kunnen bezorgen. Via de lokale weggeefhoek en op facebook worden er spontane acties bedacht. Zo heb ik twee jaar geleden speelgoed en kleding uitgezocht en naar een adres in ons dorp gebracht. De initiatiefneemster ging drie gezinnen blij maken waarvan ze wist dat deze gezinnen geen pakjesavond konden vieren. Geweldig! En zo zijn er nog wel meer goede initiatieven. Zo ook de Goedzak-actie van Albert Heijn. Met deze actie wordt er speelgoed ingezameld voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben.

Twee jaar geleden introduceerde Albert Heijn voor het eerst de Goedzak-actie in ongeveer 400 winkels. Ook wij hebben toen een Goedzak opgehaald. Deze vulden we thuis met speelgoed waar niet meer mee werd gespeeld. Ook speelgoed dat nog nieuw in de kast lag te wachten ging erin. Het resultaat was een grote en gevulde Goedzak, die we een paar dagen later weer naar de Albert Heijn brachten. In de winkel stond duidelijk aangegeven naar welk goed doel het speelgoed zou gaan. Bij elk filiaal is dat anders, omdat er gekozen wordt voor plaatselijke goede doelen. Deze Goedzak-actie bleek zo’n succes te zijn, dat vanaf maandag 6 november 2017 in 650 Albert Heijn winkels een Goedzak opgehaald kan worden. Deze Goedzak neem je mee naar huis om thuis te vullen met één of meerdere stuks speelgoed. Uiterlijk zondag 19 november dien je de Goedzak weer in te leveren in de Albert Heijn. Zij dragen zorg, in samenwerking met lokale goede doelen, dat het speelgoed op de goede plek terechtkomt.

12346549_435360923339340_1529088047991162127_n

Ook wanneer u gebruik maakt van de bezorgservice van Albert Heijn of als u naar een Pick Up Point gaat, kunt u meedoen met deze actie. De Goedzak wordt standaard in de boodschappenkrat gestopt en kunt u óf zelf inleveren óf weer aan de bezorger mee terug geven. Hoe mooi is dat! Dit kost toch eigenlijk geen moeite?

Ik vind het een erg mooi initiatief en ik heb al besloten dat ik weer een Goedzak op ga halen. Samen met de kinderen gaan wij de Goedzak vullen. We hebben al een Dikkie Dik puzzel en een voorleesboek klaargelegd. En er komt na vandaag vast nog meer bij. Wanneer u speelgoed gaat uitzoeken dan is het goed om op het volgende te letten:

– Geef alleen speelgoed waar uw (klein)kinderen zelf ook blij van zouden worden;
– Lever het speelgoed schoon, heel en compleet in;
– Elektronisch speelgoed graag zonder batterijen inleveren;
– In verband met de hygiëne kunnen geen knuffels worden aangenomen;
– Bij deze actie maken we kinderen alleen blij met speelgoed, niet met kleding;
– Sluit de tas goed af;
– Goedzakken op? Dan kunt u uw cadeau ook op een andere manier verpakken (bijv. in een andere afsluitbare tas of doos).

Wij gunnen elk kind een pakjesavond van de Sint! Doet u ook mee?

Advertenties

14 comments

 1. Dat wist ik ook niet, toch wel mooi dat ze het dit jaar weer doen. En dat ze het nu ook in alle winkels aanbieden, vorig jaar had ik de pech dat ik met een gevulde zak bij een AH kwam en deze bleek niet mee te doen. Heb er toen veel moeite voor moeten doen om de zak bij een deelnemende AH te brengen.

  Liked by 1 persoon

  • Alle beetjes helpen, met of zonder boeken. Moi dat je bij de bezorgde boodschappen er al een zak bijkrijgt. Ook handig dat je de zak weer mee kan teruggeven. Je hoeft er dus eigenlijk de deur niet voor uit!

   Liked by 1 persoon

 2. Ik vind het een geweldig idee!! Vandaag nog gekeken bij de AH maar hier staat hij nog niet, maar ik houd het in de gaten. Heb hier al het één en ander klaarliggen voor in de zak 😉

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s