Winactie- Piekenpijp mét verrassing!

Eén, twee, drie, vier, vijf……. negenennegentig, honderd!
Zo simpel is het tellen met een Piekenpijp. Say what?!?
Heel misschien ken je ze nog wel van vroeger. Zo’n plastic pijp waar je dan je kwartjes, guldens, rijksdaalders enzovoorts in kon stoppen. Pijp vol dan openen en uitgeven maar!
Die guldens zijn intussen verleden tijd en zodoende raakten de pijpen ook een beetje de glorie kwijt. Tot je dus iemand heb die het zo leuk vindt dat de Piekenpijp in een nieuw jasje gestoken wordt. En eigenlijk is het best een simpele oplossing: een Piekenpijp voor de euro ook 50 cent stukken passen er in! Pijp vol? Dan heb je een mooi bedrag om uit te geven. En nu maar hopen dat er ook pijpen komen voor de andere muntstukken….

Hoe kun je een Piekenpijp het beste gebruiken?
Het doel van een Piekenpijp is het stimuleren van kinderen en ouders bij het geven van zakgeld. Maar ook het maken van keuzes met betrekking tot het uit geven van geld. Voor veel uitgaves moet er toch gespaard worden. Zeker als je klein bent en veel wilt. Met behulp van de stickers maakt dit het niet alleen leerzamer maar ook een stuk leuker.
Echter zoveel mensen, zoveel wensen. Dus waar het ene huishouden de Piekenpijp inzet voor het zakgeld en het sparen bij kinderen vindt de ander het juist prettig om eens in de week de hele beurs met kleingeld op te ruimen. Weer een ander stopt er een munt per dag in en nog een ander stopt er een keer per week iets in. Eigenlijk is er dus ook geen regel voor hoe je nou het beste zo’n pijp kunt gebruiken. Wel moet het zodanig gedaan worden dat je er financieel geen last van hebt. Het sparen wordt namelijk leuker als je het ongemerkt doet en dan nog een tijdje iets leuks hebt om uit te geven. Of om nog een Piekenpijp vol te krijgen.
Maar je kunt hem ook als vloekpijp gebruiken, bij elke keer vloeken een euro erin. Weer een andere optie is het om hem te gebruiken als kusjes pijp of misschien zelfs als beloningspijp.
Wederom: zoveel mensen, zoveel wensen en dus ook zoveel te sparen…

De Piekenpijp winactie

Kom jij ook wel eens geld te kort en wil je gaan sparen om bijvoorbeeld de decembermaand goedkoper door te komen? Reageer dan onder dit artikel met je voor- en achternaam. Dit kun je doen in de juiste vakjes en hoeft niet in het bericht zelf gedaan te worden. En om het geheel nog iets leuker te maken stopt Piekenpijp.nl er een leuke sinterklaas verrassing bij (zie foto). Like je ze ook even op Facebook?

Om extra win-kansen te creëren kun je ons volgen op:
FacebookTwitterInstagram en/of Pinterest.
Ook krijg je extra kansen als je Thuisleven actief volgt, laat gerust reacties achter zodat we dit ook kunnen zien 🙂 Wij zullen op 22-11-2017 de winnaar loten en deze bekend maken in een W.O.W. blog. Houdt de website dus in de gaten.

Advertenties

58 comments

 1. Deze had ik vroeger ook! Mijn broertje groeit helaas in een tijd op waar deze niet meer gebruikelijk zijn, dus deze zou erg leuk voor hem zijn! Nostalgie!

  Like

 2. Oh ja ik zei er nog bij dat ik deze had voor guldens etc lol dat gezicht. Oh ja denk ik dan mijn 2 zonen kennen niet echt guldens. Mijn dochters wel maar die zijn dan ook andere 13 jaar ouder haha. Denk je niet echt bij na….

  Like

 3. Hahaha deze hadden wij vroeger idd ook thuis 😀 Nostalgie! En dan zo snel mogelijk die buis vol proberen te krijgen! Super leuk dat ze m nu gemaakt hebben voor euro’s. Zou er graag eentje winnen voor mijn dochter. Kan ze mooi haar zakgeld er in opsparen.

  Like

 4. Oh leuk! Mijn oudste dochter krijgt sinds kort zakgeld, wat ze onderverdeelt in sparen, goed doel en uitgeven. Dit zou haar spaargeld bijvoorbeeld veel inzichtelijker maken!

  Like

 5. Vroeger hadden wij er eentje thuis voor de 5 gulden munt. Als kind vond ik dit erg interessant … zou mijn eigen kids er ook graag mee willen verrassen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s