‘Het atomisch avontuur’ met professor Astrokat

Waarom is de lucht blauw?
Hoe blijft een boot drijven?
Hoe kan een auto rijden?
Waar komt elektriciteit vandaan?
Hoe kunnen we kleuren zien?
Waarom kan ik niet over dit huis springen?
Waarom kunnen we de wind wel voelen, maar niet zien?
Hoe blijft een vliegtuig in de lucht?
Deze vragen staan op de eerste pagina van dit boek vermeld. Het trekt gelijk mijn aandacht want het zijn exact de vragen die ik vaker gesteld heb als kind, of heb geprobeerd te beantwoorden als volwassene. Maar hoe zit dat nou precies?

Het Atomisch Avontuur

Professor Astrokat neemt je mee in de wereld van fysica. Fysica heeft te maken met heel veel dingen in ons dagelijks leven. Ga maar eens wandelen en kijk dan eens om je heen. Fysica is overal, altijd. Van de wind die door de bomen blaast en de zon die ons warm houdt, tot de auto die ons rondrijdt en het eten dat ons energie geeft om te spelen. In dit leerzame boek ga je samen met professor Astrokat op onderzoek naar de wetten van het universum, de fundamentele natuurkrachten van onze wereld en alles dat daarbuiten ligt.

Onze mening over Het Atomisch Avontuur

Het boek legt op korte maar krachtige wijze uit wat iets inhoud. Bijvoorbeeld meten. Een wetenschapper gebruikt verschillende instrumenten om te kunnen meten. Meten kun je doen met een lineaal, maar ook met een thermometer, gewicht, massa en tijd. Helemaal leuk: ook jij kunt dit doen!
Mijn partner (Tom, medeblogger van Thuisleven) is wetenschapper. Hij daagt de kinderen dan ook met regelmaat uit om door te vragen. Zelfs als het antwoord gegeven is kan daar een vervolg vraag op gesteld worden. Dat is leuk als hij erbij is, maar reuze onhandig als ik alleen ben met ze. De universitaire opleiding die hij genoten heeft, heb ik namelijk niet op zak. Met dit boek kan ik echter vele vragen vanaf nu gaan beantwoorden. Laat de vragen maar komen!

Info en waar te koop
‘Het atomisch avontuur’ is te koop bij o.a. Bol.com en De Eenhoorn voor €19,95
Auteur: DR. Dominic Walliman
Illustrator: Ben Newman
ISBN: 9789462912779
Uitgever: De Eenhoorn

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we recensie exemplaren ontvangen*

Advertenties

5 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s