Leren lezen met bas en brit- ‘het boek van sint’ AVI2

Voor de kindjes in groep 3 valt Sinterklaas perfect om de bijbehorende boekjes samen te lezen. Immers voor Kerst leren ze lezen. Ieder in zijn eigen tempo, dat wel. Voor de oudste hebben we een aantal delen van ‘bas en brit’ van Marian van Gog aangeschaft. De boekjes gaan vanaf AVI 1 en groeien met de lezertjes mee in niveau. Ze verhalen over onderwerpen die deze leeftijdscategorie aanspreekt zo gaan ze naar de kermis of is er een spook in de tuin. De boekenserie is geschikt voor jongens & meisjes, dus een goede investering in het leesonderwijs voor thuis met meerdere kinderen. Dagelijks tien minuten hardop lezen thuis en de kindjes nemen de te nemen leeshobbel vlot.

20161127_164259

bas en brit- het boek van sint

‘het boek van sint’ is een enorme hit in deze periode van het jaar. De kinderen hebben een niet stilbare honger naar Sinterklaas verhalen in boek of scherm. Daar springen we handig op in.

brit staat voor het raam.
“kijk bas, daar is zwarte piet!
en sint op zijn paard.”
dan valt er iets.
het is het boek… het boek van sinterklaas.
o nee, sint ziet het niet.
“het boek moet terug,” zegt Brit.
“ik heb een plan…” 

In de boekjes van bas en brit worden geen hoofdletters maar wel leestekens gebruikt. Zo worden toch de zinnen met korte woordjes afgebakend. De illustraties van Saskia Halfmouw bieden mooie leespauzes en maken het verzamelen van de boekjes tot een schat. Een lust in de boekenkast.

20161127_164336

‘bas en brit’ van Marian van Gog met illustraties van Saskia Halfmouw, Uitgeverij Kluitman is o.a. hier online (tweedehands) te koop. En gezien de prijs per boek ideaal voor in de schoen, zak of onder de boom.

Hebben jullie een favoriet samen-leesboek?

Advertenties

3 comments

  1. Onze tweeling gaat dit jaar pas naar school dus ze kunnen nog niet lezen. Alleen hun eigen naam en losse letters kunnen ze perfect lezen en ze oefenen daarin al met schrijven. Maar ik houd deze boeken zeker in gedachten 😀

    Like

  2. Met mijn jongste lees ik nog regelmatig in de boeken van Winnie de Poeh, lekker samen genieten. Het wordt wel minder vaak, maar toch hebben we nog regelmatig ons leesmoment.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s