Zullen we voor een box met nieuwe garagedeur gaan?

Het moment van verhuizen komt steeds dichterbij. We zitten al weken maximaal ingepakt en zijn op vakantie in ons eigen appartement. Het wordt wel eens tijd iets meer over ons nieuwe huis te vertellen.

Van dakterras naar tuin

We ruilen met grote liefde ons dakterras om voor een tuintje op het zuiden. De meisjes kunnen niet wachten. Er liggen nu nog tegels in, maar we willen in het voorjaar graag gras zaaien. En op een terras ons zitje plaatsen. Dat wordt een enorme klus waar we nu al naar uit kijken. Lekker het gras tussen je tenen voelen. Op de hoek ligt een speeltuin met basketbalveld waar de meisjes naar hartenlust kunnen spelen,achtertuin

Van fietsenkelder naar schuur

Onze huidige fietsenkelder is alleen te bereiken met een lift, daar passen met gemak twee fietsen in. Beetje jammer dat we met meer zijn en tussendoor de lift steeds verdwijnt naar andere bewoners. De toegangsdeuren (branddeuren) zijn best zwaar, helemaal voor een zevenjarige dus we kijken uit naar ons schuurtje achter in de tuin. Dat schuurtje is achterom door de poort bereikbaar.

Buiten parkeren of garagebox?

Wonend midden in het centrum aan de RING, is er geen parkeergelegenheid voor ons appartementencomplex. Daar ligt een brede stoep met overvolle fietsenrekken. Er is geen parkeerhaven wat het erg lastig maakt voor pakjesbezorgers. Ook verhuizen met een verhuiswagen kan niet legaal, de verhuiswagen moet dan op het fietspad of op de stoep parkeren. Ons huis daarentegen heeft een brede straat met vrij parkeren aan beide zijden. Dan een grasstrook met bomen en een stoep voor je bij de voortuin komt.openslaande garagedeuren Ook achterom is een brede poort naar de achtertuin met schuur. Daar zou je met gemak een auto en aanhangwagen in kunnen rijden. Al zit daar wel een fietsenmaker met zijn fietsen uitgestald. Die moet natuurlijk bereikbaar zijn voor zijn klanten en leveranciers. Eén van de garageboxen in de poort heeft sowieso een nieuwe garagedeur nodig. Het is zo’n ouderwetse houten trekdeur met knop. De deuren zijn rot en het verf afgebladderd. Dat terwijl er tegenwoordig mooie openslaande of zelfs zijwaartse garagedeuren te verkrijgen zijn. Wellicht staat daar nog een box leeg voor onze auto en gereedschap, want de schuur staat eigenlijk vol met (meer dan) vijf fietsen. Eerst maar eens verhuizen!

Ben jij tevreden waar je woont? Kan jij makkelijk je fiets of auto kwijt?

Advertenties

5 comments

  1. Alvast heel veel succes met verhuizen en uitpakken!! Wat een karwei is dat altijd weer, maar ook weer fijn om ergens opnieuw te beginnen!! 🙂 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s