Winactie- Mediawijsheid WWW.wat? 8+

De Week van de Mediawijsheid (17 t/m 24 november) is net achter de rug. Het jeugdboek WWW.wat? is tijdens deze belangrijke week omtrent internetgebruik verschenen en wordt ingezet als prijs voor de scholenwedstrijd. Dol op prijzen als wij zijn, nemen we contact op met de uitgever en mogen ook wij onze lezers verblijden, maar daarover later meer.

Mediawijsheid WWW.wat?

Het om leren gaan met media en internet is een hot topic in het nieuws en Jeugdjournaal. En trouwens niet alleen van belang voor kinderen. Ook ik als ouder krap mezelf regelmatig onder de kin en heb wel eens een verkeerde inschatting gemaakt. Op Mediawijzer.net wordt allerlei nuttige informatie gebundeld en zij zijn ook degene die de Week van de Mediawijsheid al voor de 8e maal hebben georganiseerd. Deze toonaangevende instantie heeft het boek WWW.wat? doorgenomen en aangevuld met als resultaat een compleet jeugdboek voor achtplussers over mediawijsheid. wwwwatHet boek van Jane Baer- Krause en Kristine Kretschmer staat bol van de antwoorden op 70 vragen van kinderen over internet. Onderwerpen als phising, sexting en nepnieuws komen aan bod. Ideaal om als ouder eens samen met je kind(eren) door te bladeren of om op te nemen in de mediatheek van school. Jan von Holleben heeft als fotograaf-kunstenaar de kinderen met ondersteunende voorwerpen op de gevoelige plaat gezet om zo het onderwerp inzichtelijk te maken. Naast informatief, educatief is het WWW.wat? ook beeldend een waar kunstwerk geworden.

De winactie WWW.wat?

Wij mogen van De Vier Windstreken drie exemplaren van WWW.wat? verloten. Ben jij enthousiast geworden over dit boek? Reageer dan onder dit artikel met je voor- en achternaam. Dit kun je doen in de juiste vakjes en hoeft niet in het bericht zelf gedaan te worden. We zijn benieuwd op welke vraag over het internet je (kind) antwoord zou willen?

Om extra win-kansen te creëren kun je ons volgen op:
FacebookTwitterInstagram en/of Pinterest.
Ook krijg je extra kansen als je Thuisleven actief volgt, laat gerust reacties achter zodat we dit ook kunnen zien 🙂 Wij zullen op 01-12-2017 de winnaars loten en deze bekend maken in de speciale winnaars blog. Houdt de website dus in de gaten.

Advertenties

24 comments

 1. Tijdens het maken van zijn werkstuk voor school over columbus vroeg mijn zoon (10) waar hij moest beginnen met zoeken, omdat er zoveel websites naar voren kwamen. Uiteindelijk hebben we voor boeken gekozen omdat het te onoverzichtelijk was voor hem en het internet gebruikt voor de filmpjes en plaatjes, maar zijn vraag is, waar begin je met het zoeken van de juiste informatie in begrijpelijke(kinder)taal?

  Like

 2. Interessant boek, wil ik graag lezen.
  Kan ik begrijpen waar mijn kleinkinderen mee te maken krijgen op het internet.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

  Like

 3. Het ideale boek voor mijn leerlingen in het buitengewoon secundair onderwijs. Ze zijn heel veel bezig met internet en sociale media.

  Vooral het veilig online bewegen is belangrijk!!!

  Like

 4. Onze oudste begint langzaam aan op internet te “struinen” ik merk dat de middelste er snel achteraan gaat komen. Uiteraard kijk ik me over hun schouders en stuur bij. Ik ben wel benieuwd naar de vragen/antwoorden in dit boek zo zou ik mijn kids ook voor kunnen zijn…

  Like

 5. Mijn dochter van 9 is al redelijk media wijs, ze chat niet met mensen via de media kanalen, maar ik als ouder ben erg benieuwd of dit stand zal houden, op mijn vraag of ze wist wat bijvoorbeeld snapchat was (dat wordt hier niet gebruikt) wist ze me een juist antwoord te geven, ze weten al meer dan wij soms. Heel graag zou ik met dit wijsneusje dit boek willen doornemen om haar een goed beekd te kunnen geven van het “grote boze internet”

  Like

 6. Een handig boek voor de ouders op mijn basisschool. Er wordt veel gebruik gemaakt van het internet en ook kinderen vertellen er dagelijks vanalles op te doen. Het is wel goed om bewust te worden welke gevaren internet ook heeft….

  Like

 7. Wat een enorm handig boek! Ikzelf zou wel wat meer over phising willen weten. Maar mijn dochter is nog een ‘groentje’ met het www. Dus ik doe graag mee.
  Volgen doe ik via Facebook en Twitter.

  Like

 8. Afgelopen week heeft mijn meisje de telefoon mee naar school gehad omdat ze het hierover gingen hebben. Ik sla deze winactie graag over 🙂

  Like

 9. Lijkt me erg leuk om met mijn dochter (bijna 9) dit boek door te nemen. Ze kijkt graag ‘vlogs’, iets dat ik niet ken uit mijn eigen jeugd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s