Top 10 leukste vakantiebestemmingen voor 2018

Met de Kerstvakantie voor de deur begint het nadenken over de beste en liefst leukste vakantiebestemming voor de komende zomer. Gelukkig hoef ik er niet te veel naslagwerk op na te slaan, dat heeft Lonely Planet allang voor mij gedaan. Zij publiceren jaarlijks diverse top 10 bestemmingen uitgesplitst in landen, steden, regio’s en ‘best value’!

De vakantiebestemming met het meeste waar voor je geld

Hoe meet je de vakantiebestemming met het meeste waar voor je geld. Zeker als de interesses tussen reizigers uiteen liggen. Daar waar het meeste te doen is, alles het beste bereikbaar is qua infrastructuur, er genoeg aanbod in horeca en verblijf is en/ of adembenemende natuurfenomenen aan je voeten liggen. Nieuwsgierig als ik ben bekijk ik de top 10:

 1. Tallinn, Estland;
 2. Lanzarote, Spanje;
 3. Arizona, VS;
 4. La Paz, Bolivia;
 5. Polen;
 6. Essaouira, Marokko;
 7. Verenigd Koninkrijk;
 8. Baja California, Mexico;
 9. Jacksonville, VS;
 10. Hunan, China.

Ik ben eigenlijk alleen bekend met Polen. Daar ben ik ruim twintig jaar geleden op studiereis geweest in Krakau en Warschau. Ik kan zeker beamen dat de natuur er prachtig is en er voldoende aanbod in horeca is. Ook het openbaar vervoer per bus heeft een uitgebreid netwerk. En ons studenten budget is niet overschreden.
Zo op het eerste gezicht zou in deze top 10 Lanzarote, Spanje onze voorkeur genieten. Dat is met drie kinderen het beste bereikbaar per vliegtuig. Er is daar genoeg voor ons te doen, zonder onszelf teveel te vermoeien, want het blijft wel vakantie natuurlijk.

De noodzakelijke voorbereiding voor iedere reis

Naast het uitkiezen van je bestemming, als onderdeel van de voorpret, kan een gedegen voorbereiding geen kwaad. Waar je ter wereld ook heen gaat, met een reisverzekering van Centraal Beheer heb je je zaakjes goed op orde. De reisverzekering aanpassen op je persoonlijke situatie. Het is maar even werk en dan kan je al met een gerust hart, onbezorgd op reis.
Lees het artikel over trucs van het slim inpakken van je koffer door Chantal eens door en mocht je besluiten met het gezin naar een camping te gaan dan komen onze Vakantie Hacks vast ook goed van pas.keep-calm-ik-heb-vakantie-7

Hoe bereid jij je voor op je vakantie?

Advertenties

14 comments

 1. Wij gaan eigenlijk (bijna) nooit op vakantie dus ben ik nog nergens van die lijst geweest en ik verwacht er ook nooit heen te gaan. Het trekt me ook niet zo, ik ben een echte huismus en ben graag thuis. 🙂

  Like

 2. Wat een prachtige plekken om naartoe te gaan 😀 wij kijken vooral waar een ziekenhuis met Nederlands sprekende arts in de buurt ligt of we blijven nu met de kinderen nog in Nederland en België tot ze wat groter zijn.

  Like

 3. We hebben geïnformeerd naar een reis naar Amerika maar dat is toch wel iets prijzig met 4 kinderen en onze wensenlijst. Dus ik denk dat we voor het derde jaar op rij naar Italië gaan. Een heerlijk land met goed eten en drinken. Misschien rijden we met de auto en anders een vliegvakantie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s