Recensie: Ik ben een lelijk beest van Gottmer

Soms kies je een boek niet op de inhoud van het boek maar om het uiterlijk. En soms kies je een boek omdat de titel je zo aanspreekt. “Ik ben een lelijk beest” is zo’n titel die je gewoon weg aan spreekt. Toch als ik de cover van het boek goed bekijk vallen de dieren qua lelijkheid toch best wel mee. Dus ik begin snel met lezen om vervolgens hieronder een samenvatting te schrijven typen over het verhaal.

Ik ben een lelijk beest
Op een warme ochtend in de savanne was een leeuw zijn prachtige manen aan het kammen. De luipaard zat goed in zijn vel, de giraf at wat bladeren en de flamingo’s vingen krabben. En zo is er nog veel meer moois te zien op die warme ochtend. Tot dat er wel een heel lelijk beest tevoorschijn komt. Het is een gnoe. Maar kijk nu er is een nóg lelijker beest te zien. En nog één, en nog één en nog een lelijk beest…
De vijf lelijke beesten gingen met elkaar op pad en zongen een lied.
Maar wacht eens even… Daar zitten allemaal de vriendelijk piepende jongen van de lelijke beesten verstopt tussen de bomen en struiken. Wie geeft ze nu te eten? Wie wast deze beestjes en wie plukt alle vlooien uit hun vacht?

Onze mening
Ofschoon de kinderen graag elke keer weer dezelfde boeken in de avond willen lezen, ben ik toch iets anders. Ik lees graag verschillende boeken. Dat heeft als bijkomend voordeel dat de woordenschat omhoog gaat. EN niet onbelangrijk, dat de kinderen hun gekozen boek zelf kunnen lezen wanneer ze daar tijd voor hebben. Dus als er al een nieuw boek in huis komt ben ik altijd blij. Zo nu ook weer met dit leuke boek. Het verhaal zit heerlijk in elkaar. Kort en krachtig en ondersteund met foto’s. Het toppunt is nog wel de verrassing achter in het boek. Hierin staan namelijk een reeks dieren die je in de savanna tegen kunt komen. Zo vind je er de grootste 5, de kleinste 5, de schuwste 5 en natuurlijk de lelijkste 5.

Info en waar te koop
Ik ben een lelijk beest is o.a. te koop bij Gottmer en Bol.com voor €13,99
Auteur: Julia Donaldson
Illustrator: Axel Scheffler
ISBN: 9789025767556
Uitgever: Gottmer

* Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

 

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s