Wat te doen met ons interieur?

Vlak voor Kerst zijn we dan eindelijk verhuist van een ruim appartement naar een huis met voor iedereen een slaapkamer. Dat was best hectisch met al die korte schooldagen en familiale bijeenkomsten, maar het is gelukt en weer achter de rug. In ons nieuwe huis blijken toch niet al onze ‘oude’ meubelen en onze hoeveelheid spullen te passen. We maken van de gelegenheid gebruik om schoon schip te maken. Wat scheelt is dat we Kerstvakantie hebben en alle tijd om ons te verdiepen in al het moois dat er aangeboden wordt. “Wat vind jij mooi?”, vroeg mijn man op een avond.

Wat is nu eigenlijk mijn smaak?

Tja, eh, eh. Jeetje, dat is moeilijk. Wat vind ik eigenlijk mooi? Ik houd wel van beton en ook van staal. Het mag best robuust en industrieel getint zijn. Ook houd ik van groen, planten en donkere kleuren vind ik gezellig. Maar het totaalplaatje moet niet te somber worden. En ik wil hier een botanische kast. “Een wat?” Een kast vol met spulletjes en (hang)plantjes. Een weelderig tafereel in onze huiskamer. Wacht ik zoek er online een plaatje voor hem bij en we schrikken eigenlijk van de prijs. Dat komt natuurlijk omdat het nu helemaal hip en in de mode is. Ik laat het idee wat varen totdat we in het tuincentrum zijn. Ik zie allemaal leuke op te knopen glazen vaasjes en flesjes te koop. En diverse soorten luchtplantjes en kleine vetplantjes voor in mijn botanische kast. Het enige dat nu nog mist is de kast, het botanische heb ik reeds, want ik kon mezelf niet beheersen.

Bijzettafel of bijzetkastje?

Wel willen we voortborduren op het thema staal in de vorm van draadstaal. We hebben nu twee verschillende bijzettafels uit ons appartement. Ze zijn vierkant en van hout. Lekker stevig voor de meisjes, maar niet meer zo mooi. Ze passen niet bij elkaar en zijn hier en daar ook beschadigd. Dat viel daar helemaal niet zo op door de grote living. Nu springt het meer in het oog en is het tegelijk een doorn in ons oog.
Bij de interieurprogramma’s op televisie zie ik de laatste tijd steeds van die leuke bijzettafels van staal. Sommige hebben een houten (dien)blad. De vormen zijn prachtig en helemaal de zwarte varianten vind ik erg mooi. Ze passen bij onze diamant vormige hanglampen. Ook worden onze dochters iets ouder (en wijzer) en kunnen we ook eens iets moois kiezen en hoeven we niet alleen meer voor oerdegelijk gaan.


Dan breekt mijn klomp als ik de bijzetkastjes spot. Het is alsof alles bij elkaar komt: het handzame van een bijzettafel maar dan gecombineerd met de opberg- en uitstalfunctie van een kastje. Op deze wijze kan ik heel eenvoudig leuke spulletjes tentoonstellen en tegelijkertijd altijd bij mijn kop koffie, een pennetje of het leesboek. Sterker nog, van de bijzetkastjes is op zeer eenvoudige manier een botanisch kastje te maken. Bijkomend voordeel is dat dit botanische bijzetkastje beter geschikt is voor mijn budget. Hier kan ik mezelf geen breuk aan vallen.bijzetkastje

Weet jij je smaak onder woorden te brengen?

Advertenties

11 comments

  1. Helaas zitten Bjorn en ik niet op een lijn en dat is een probleem want we hebben echt nieuwe meubels nodig. De stijl die ik momenteel erg leuk vind is wit met een houten bovenblad enzo. Manlief daarentegen houd meer van massief eiken maar het mag wat mij betreft wel wat moderner. Daarnaast heeft hij het liefst alles uit het zicht en dat wordt lastig met een rommelkont zoals ik 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s