Wij vinden een glaasje vruchtensap of een smoothie op zijn tijd best lekker. We balen er alleen van dat we daarna geruime tijd bezig zijn met het schoonmaken van de keukenmachine. We gaan op zoek naar een blender.

DOMO Elektro- My Blender

Op zoek naar een oplossing voor ons ‘probleem’ vinden we bij de smoothie My Blender ‘je persoonlijke mixer’ en verkrijgbaar in vier kleuren. Een handzaam apparaat met twee BPA-vrije herbruikbare flessen, drinkdoppen met tuit en een messenstuk. Twee extra ringen voor de drinktuit zijn als reserve bijgevoegd. In de reviews lezen we wat aanmerkingen over geluid van de blender en dat niet alle inhoud verpulverd is, maar het positieve overheerst.
De flesjes met een inhoud van 300 of 600 milliliter zijn ideaal voor onderweg. De opzet is Mix & Drink, dus blend je favoriete koude sap en neem het mee. Het formaat van de fles past in de drankenhouder in de auto en in het vocht dichte compartiment van bijvoorbeeld de schooltas. Het totaal van de flessen met 900 ml. lijkt ons voldoende voor een gezond sapje tijdens een fietstocht met de meisjes. Het apparaat heeft één knop en de onderdelen, behalve het messenstuk, kunnen in de vaatwasser. Het is niet geschikt voor warme vloeistoffen en de fles mag gevuld worden met ingrediënten van maximaal 2,5 centimeter en dan tot aan de markering.

Smooties- On the go

Bij de blender vinden we een boekje met elf ‘Smoothies-On the go’, daar maken we graag gebruik van. De eerstvolgende zondagochtend blenden we ‘Strawberry Simplicity’ met aardbeien, frambozen & sinaasappelsap. De blender blijft goed op het aanrecht staan door de antislipvoetjes en begint pas te werken als alles goed bevestigd is door zijn ingebouwde veiligheid. Het geluid van de blender valt ons alleszins mee, maar dat gaan we met andere ingrediënten nog eens kritisch beluisteren. Na het blenden zetten we de flessen even in de koelkast voor het serveren in glazen met rietjes. De recepten zijn handig verdeeld voor de 300 of 600 ml. fles. Onder het recept is nog een weetje over de ingrediënten te lezen. Het valt in de smaak, maar dat zal geen verrassing zijn.

’s Avonds drinken we na het diner een milkshake met twee handjes aardbeien, melk, roomijs en een schepje honing. Dat pakt zo uit de losse pols erg goed uit, kan bijna niet misgaan. Daags later staat de ‘Kiwi Kick’ geserveerd naast het ontbijtbord en slaat alleen de kleuter over. Er zijn nog meer gevarieerde recepten met wortel, peer, mango en nectarines.
Het pulseren van de appel maakt inderdaad iets meer geluid dan de aardbeien en frambozen, maar ontdaan van schil en klokhuis valt het geluid alleszins mee. De flessen zijn gemakkelijk schoon te maken. Ze absorberen geen geuren of smaken, maar daar kunnen we ons nog geen oordeel over vellen. De drinktuit sluit goed af, dus we leggen de volle flessen gerust horizontaal in de koelkast. Op woensdag krijgen de meisjes voortaan fruitsap mee naar school!

Lees ook:

Maak je wel eens een smoothie?