De Shammasian broers hebben ons een drama gegeven waarvan je weet dat er mensen zijn die dit echt doormaken. Orlando Bloom zet op indrukwekkende wijze de rol van Malky neer, een hardwerkende man van middelbare leeftijd die worstelt met psychische problemen omdat hij op jonge leeftijd seksueel is misbruikt door zijn priester. Hij vertrouwde hem en keek tegen deze man op. De priester die hem vijfentwintig jaar geleden seksueel heeft misbruikt komt terug naar de parochie en Malky wil niet dat zijn oude moeder zo joviaal met deze priester omgaat. Hij draagt de last en schaamte van het misbruik moederziel alleen met zich mee.

In proper English Slang wordt het verhaald verteld waarin zijn loyale vriend Jo Malky probeert bij te staan en vriendin Emma niet weet wat er allemaal in het hoofd van haar vriend omgaat. Kan hij voor eens en altijd afscheid nemen van zijn demonen, wanneer hij hulp krijgt uit onverwachte hoek?

Wat vinden wij van Romans?

In Romans zien we een andere kant van Orlando Bloom: dit keer speelt hij geen piraat of elf, en ondanks de titel, ook geen oude Romein. In dit aangrijpende drama, dat soms heftige scènes bevat, ontvouwt het verhaal zich langzaam maar intens. Bloom zet de rol van Malky overtuigend neer; zijn worsteling en depressiviteit zijn voelbaar door de hele film, waardoor je als kijker steeds hoopt op een positieve wending. Het verhaal greep me vanaf het begin en liet me niet meer los.

De film begint met de sloop van een kerk—een symbolische locatie, aangezien juist hier het trauma van Malky zijn oorsprong vindt. Het is bijna ironisch dat Malky voor zijn werk letterlijk het huis van God afbreekt, terwijl hij in zijn persoonlijke leven worstelt met zijn geloof en zijn relatie met zijn diepgelovige moeder. Hoewel ik Romans niet als een absolute must-see zou bestempelen, is het absoluut een indrukwekkende en zeer goed gemaakte film die je aan het denken zet.

Informatie

Romans is een indrukwekkend drama met Orlando Bloom in de hoofdrol, bijgestaan door Anne Reed, Janet Montgomery en Alex Ferns. Onder de regie van Ludwig en Paul Shammasian weet de film een intense emotionele diepgang te bereiken. Vanaf 26 april 2018 is Romans te zien in verschillende bioscopen door heel Nederland. De film heeft een speelduur van 91 minuten en neemt de kijker mee op een aangrijpende reis van pijn, geloof en verlossing.

Lees ook: