We zien steeds meer in dat een ecologische manier van leven beter is voor de wereld. Deze bewustwording is belangrijk, vooral voor de mensen die na ons op de wereld leven. Zo doen we ons best om zo kort mogelijk te douchen, zetten de verwarming iets lager én kopen ecologische producten. Fairtrade is hierin het sleutelwoord. Nu is dat wel ingeburgerd voor eten, hoog tijd om dat ook voor elkaar te krijgen met kleding.

Tweedehands shoppen- de kledingtrends van vroeger zijn weer hip

Een trend die we de laatste tijd vaker voorbij zien komen is: het vintage shoppen oftewel; het winkelen in tweedehands winkels. Ook dit is een manier van hergebruik en dus beter voor het milieu (en je portomonnee)! De hipste merken die vandaag de dag de trend zijn, waren ook vaak al vroeger in de verkoop. Zo waren de hippe LEVI´s broeken ook al eens in de jaren ´90 de trend. Verder doen de Schotse ruit, schoudervullingen en dierenprint het anno 2020 nog erg goed. Allemaal trends die niet voor het eerst in de modegeschiedenis zich voordoen.
Lees je eerst wijs over de trends van vroeger, op deze manier ga je goed voorbereid naar een tweedehands winkel. Ontdek hier welke trends anno herfst winter 2020 onmisbaar zijn om in te slaan tijdens jouw vintage shop avontuur.

Recyclen, ook voor kledingmateriaal

Ook qua kleding zijn er nog stappen te behalen. Zo is het belangrijk dat je kleding koopt van milieuvriendelijke materialen. Nu denk je wellicht aan biologisch katoen, maar er is veel meer. Er zijn meer materialen die niet slecht zijn voor de wereld. Wat dacht je van gerecycled polyester? Je verwacht het misschien niet, maar dit is gemaakt van gerecyclede petflesjes. En daar zijn er genoeg van op de wereld…

Natuurlijke materialen

Naast biologisch katoen zijn er andere materialen die op een natuurlijke manier verkregen worden. Voorbeelden daarvan zijn bamboe of hennep. Ben je benieuwd naar die eerste variant, kijk dan eens bij Bamigo. Voor kleding van hennep ga je bijvoorbeeld naar de site van Ecotex. Hier vind je zelfs jeans die van 100% hennep zijn. Op de website van beide webshops wordt uitgelegd hoe bamboe versus hennep verkregen wordt en waarom het milieuvriendelijker is dan andere materialen.

Mannen en winkelen

Het grappige is dat vooral Bamigo zich richt op de man. Een doelgroep die over het algemeen niet graag tussen het winkelend publiek te vinden is. Tenminste, ze vinden winkelen wel leuk, maar dan op hun manier. Ze selecteren in de regel sneller dan vrouwen, rekenen af en wandelen de winkel weer uit. Geen eindeloos tussen de producten snuffelen dus. Niet zo raar dat voor ondergoed en sokken snel teruggegrepen wordt naar de online winkels. Een paar klikken en je hebt je ondergoedlade weer vol…

Lees ook:

Houd jij rekening met het fairtrade zijn van kleding en – materialen?