Je badkamer groter laten lijken, waarom zou je dat doen? Je kunt je wellicht voorstellen dat een hotel of een vakantiewoning gebaat is bij het groter doen lijken van een ruimte. Een tiny house helemaal. Hoe laat je dan je badkamer groter lijken? Ik ging op zoek naar tips bij badkamer inspiratie van Baden+.

Hoe creëer je een ruimtelijk effect?

Waarom zou je thuis je badkamer groter doen lijken dan het in werkelijkheid is? Om de simpele reden dat we onszelf graag voor de gek willen houden. Dat wat onze ogen denken te zien, ervaren onze andere zintuigen ook. Het gevoel van ruimte werkt door in je beleving. Het verrijkt je dagelijkse verzorgingsritueel. Met een aantal (kleine) aanpassingen kom je al een heel eind, lees maar mee.

Spiegels

De aloude aantrekkingskracht van het spiegelhuis kun je ook toepassen in badkamers. Niet alleen in de natte ruimte creëer je met een spiegel meer ruimte overigens. Men neme een grote spiegel en hangt deze strategisch op aan de wand. Meestal gesitueerd boven de wastafel(s). Het gebruik van een spiegel compenseert zelfs het mogelijke ontbreken van een raam, maar dat ter zijde.

Tegels

Dan over naar de betegeling. Door de keuze van het formaat van de tegels secuur te bepalen, kun je al een grote winst in de badruimte maken. Voor de vloer kies je, bij voorkeur, voor grote tegels. De voegen vormen een lijnenspel die je ruimte optisch groter doet lijken. De muur betegel je tot aan het plafond voor een wijds effect. Wanneer je tot de helft van de muur zou betegelen, dan maakt dat breekvlak de ruimte juist kleiner.

Doorzichtige materialen

Door gebruik te maken van een douchewand van glas wordt de beschikbare ruimte voor het oog niet opgedeeld in kleinere vakken. Het glas is doorzichtig en maakt dat je horizon groter lijkt dan een stenen wand of zelfs het ondoorzichtige douchegordijn. Tot zover de tips voor de ruimte op zich, nu over naar de inrichting.

Kleuren

Het gebruik van kleuren heeft een grote invloed op het ruimtelijke gevoel. Door te kiezen voor één basiskleur krijg je meer rust en eenheid in de ruimte. Herhaal deze kleur in de handdoeken, de badkamermat en/ of raamdecoratie. Zelfs door het rangschikken van verzorgingsproducten van het zelfde merk of in dezelfde kleurstelling, creëer je meer eenheid. Denk hierbij aan het gebruik van een plankje voor de body- en shampoo bars.

Meubelen en accessoires

Plaats niet teveel losse accessoires die leiden alleen maar af en laten de ruimte rommelig ogen. Zet niet alle meubelen op de badkamervloer maar benut juist de hoogte van de kamer. Bijkomend positief effect is meer opbergruimte in een hoge kast of op een rek. En laat als het even kan het toilet of de wastafelkast zweven van de vloer. Dit draagt ook een steentje bij aan het ruimtelijke effect. Het dweilen wordt er trouwens ook een stuk eenvoudiger van.

Lees ook:

Heb jij nog aanvullende tips?

Afbeelding van Jean van der Meulen via Pixabay

Dit artikel betreft een samenwerking met Baden +