Als je een bedrijf hebt dan zal visitekaartjes bestellen een logische keus zijn. Met een visitekaartje, dat je makkelijk bij Flyeralarm kunt bestellen, laat je makkelijk en snel je gegevens achter zodat mensen je kunnen bereiken. En waar je een visitekaartje achter laat voor je zakelijke contacten, zo verspreid je flyers en magazines bij je klanten. Toch worden deze laatste vaak vergeten als marketingstunt. Vooral flyers worden namelijk vaak aangezien als een ouderwetse manier van promotie. Geheel onterecht, zeker als je de juiste kneepjes weet, is het verspreiden van flyers namelijk zeer zinvol. In dit artikel vertel ik je er meer over.
Flyers
Flyers zijn er in allerlei soorten en maten. En je komt ze echt overal wel tegen. Persoonlijk ontvang ik met regelmaat flyers voor mijn werk als influencer. En met elke flyer ben ik onwijs blij. Op een flyer staat namelijk meestal kort en krachtig waar het product of het merk voor staat en wat je ermee kunt. Maar een flyer kun je ook breder in zetten dan alleen maar informatie te verspreiden. Het is echter cruciaal om na te gaan wie je publiek is en wat je wilt bereiken. Het zou namelijk zonde zijn om flyers te laten drukken die vervolgens in de papierbak verdwijnen. Om je op weg te helpen deel ik hieronder een lijstje met daarin voorbeelden van hoe je flyers in kunt zetten.
- Informatie merk/product
Met informatie van het merk/product kun je denken aan een korte omschrijving van waar het bedrijf begonnen is.
– Bijvoorbeeld: In de Foodybox ontving ik een pak spaghetti van La Molisana inclusief flyer. Op de flyer staat een omschrijving vanwaar het bedrijf is ontstaan en waar het tot uitgegroeid is. Tevens staat er op de flyer (een stevig kaartje) een aantal kenmerken van het product (in dit geval dat de spaghetti is gemaakt van 100& durum tarwe). Daarnaast lees ik een aantal weet je datjes. De achterkant is rijkelijk versierd met 3 mooie foto’s en nog wat korte informatie. - Omschrijving
Sommige producten koop je en hebben specifieke aandacht nodig. Hoe trek je dan de aandacht van de koper? Juist door er een flyer bij te stoppen met omschrijving. Hierop kun je bijvoorbeeld de informatie kwijt hoe je het product moet gebruiken.
– Bijvoorbeeld: verzorgingstips van een plant, recepten en verkorte handleiding van een apparaat. - Kortingscodes
Hoe leuk is het om een artikel te kopen of voor het eerst kennis te maken met een merk en daar een flyer bij te krijgen met een kortingscode zodat je (volgende) bestelling goedkoper kunt doen?
– Bijvoorbeeld: een kaartje met daarop wat informatie over het bedrijf en een kortingscode waarmee je binnen een bepaalde tijd een korting krijgt over de nieuwe bestelling of een bepaald product. - Winactie
Winacties kun je op verschillende manieren inzetten. Een winactie die echter speciaal voor jouw doelgroep gericht is, zal ook goed bij je doelgroep in aarde vallen.
– Bijvoorbeeld: je kunt vragen om een reactie te achter te laten en onder de x aantal reacties verloot je een leuke prijs. - Winactie met promotie
Wil je graag je trouwe klant bedanken en ook je bedrijf promoten? Zet dan een winactie op waarbij de klant een foto maakt en deze op social media post en jouw daarin tagt.
Ten alle tijden staat er uiteraard de gegevens van het bedrijf vermeld.
Je zou dus haast de conclusie kunnen trekken dat een flyer een vergrootte vorm is van een visitekaartje.
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay
Super geschenk van de sint. Heb kleindochter, die net naar school gaat en keigek is op prentenboekjes. Zou heel welkom zijn.