Als je even niet meer weet waar je honing allemaal voor kunt gebruiken, lees dan onderstaande tips. Dan kom je er ook achter dat honing niet alleen eetbaar is. Heb je een aanvulling laat het gerust weten in een reactie.

Vervang suiker

Gebruik geen suiker meer maar vervang geraffineerde suiker door honing.

Masker

Honing is een geweldig natuurlijk ingrediënt om de huid vochtig te houden. In tegenstelling tot oliën voorkomt dit gouden goedje dat je huid uitdroogt zonder de huid vettig te maken, waardoor het de perfecte keuze is als ingrediënt voor gezichtsmaskers voor vrijwel alle huidtypes: droge, gecombineerde en vettige huiden. Mensen die aanleg hebben voor acne kunnen dankzij de antibacteriële eigenschappen ook heel goed profiteren van dit geweldige product. Om het product als gezichtsmasker te gebruiken, hoef je eigenlijk alleen een dun laagje honing op de huid aan te brengen en dit dertig minuten te laten zitten. Na afloop spoel je de huid schoon met warm water en droog je je gezicht af.

Versuikerd?

Gooi het niet weg! Zet de pot zonder deksel in een bak met warm water. Zo warmt de inhoud van de pot geleidelijk op en wordt het weer vloeibaar. Je kunt de pot ook op de verwarming zetten. Bewaar de honing vervolgens goed afgesloten op een donkere koele plek.

Natuurlijke shampoo

Als je op zoek bent naar een volledig natuurlijke shampoo om je haren te wassen, probeer dan eens een eetlepel honing op te lossen in 200 ml water. Deze 100% natuurlijke shampoo reguleert de aanmaak van oliën, gaat roos tegen, houdt je haar gehydrateerd en maakt je haar glanzend en heerlijk zacht. Als je toch echt liever je gewone shampoo gebruikt, dan zou je dit mengsel eventueel ook kunnen gebruiken als conditioner of haarmasker

Maak je eigen hoestdrank

Honing is het beste natuurlijke remedie tegen hoest. Je kunt dit gezonde ingrediënt makkelijk gebruiken om zelf hoestdrank te maken. In dit geval is het sowieso veel beter om honing te gebruiken in plaats van suiker. Voor een effectieve hoestdrank kun je het gouden goedje mengen met een beetje citroen- of sinaasappelrasp, gember, kaneel en tijm.

Bewaartip

Honing kan jaren bewaard worden op een donkere plek. Is de honing versuikerd? Kijk dan even naar het koptekstje “versuikerd” in dit artikel.

Lees ook:

Wat doe jij met honing?

Foto: Pexels