Select Page

In Eindhoven vind je het preHistorisch Dorp. In dit museum dorp kun je al jaren de prehistorie aan den lijve ervaren dankzij de vele acteurs en vrijwilligers die het park dag in dag uit tot leven wekken. Dit maakt het museum zeer de moeite waard om te bezoeken en kun je er heel wat tijd doorbrengen ondanks de beperkte omvang. Maar sinds dit jaar is een bezoek aan dit prachtige dorp nog een stuk spannender geworden dankzij een bezoekje van die listige god van de ondeugd, chaos en leugens: Loki!

Los het Lokimysterie op, of… ben verdoemd!

Kort na aankomst werd ons namelijk door de behulpzame medewerker uitgelegd dat Loki het prehistorisch dorp bezocht heeft en er een vloek over heeft uitgesproken. Door deze vloek zijn we namelijk gedoemd om in het prehistorische dorp te blijven en als bewoners en worden we verplicht mee te helpen in de velden, met het verven van wol, jagen op wild en nog veel meer. Gelukkig is er wel een manier om deze vloek te verbreken! Namelijk door het mysterie van Loki op te lossen. Want Loki zou Loki niet zijn als deze god van chaos, leugens en listen niet op een of andere manier je voor de gek probeert to houden.

Zes listige raadsels

Om het Lokimysterie op te lossen, krijg je bij binnenkomst een tas met 6 raadsels welke versprijd liggen door het dorp. Verder krijg je de speer van Odin, het wiel van Heimdall en 6 kistjes welke zijn afgesloten met een cijferslot. De code van deze sloten vind je door de raadsels op lokatie op te lossen. En hiervoor heb je alle hulpmiddelen nodig die je gekregen hebt. Heb je alle doosjes open gekregen, dan ben je er nog niet hoor! Want alleen met de clues in de doosjes kun je de Cryptex van Loki openen en de vloek verbreken.

Een uitdagende en leuke toevoeging aan een mooi museum

Dankzij de mooie gebouwen en de vele vrijwilligers en acteurs die hierin hun prehistorische kunsten en vaardigheden demonstreren, is dit museum al het bezoeken waard. Je kunt er leren speerwerpen, boogschieten en zelfs vuur maken. En als dat nog niet genoeg is, ga je naar de pottenbakkerij en maak je je eigen bekertje van klei (of een ander object) of maak je je eigen fibula in de adelijke hoeve. Maar met het groepsmysterie, wordt de dag nog wat spannender en avontuurlijker. Sommige opdrachten zijn wat eenvoudiger op te lossen, maar er zitten ook een hersenkrakertje of twee tussen. Dit samen maat het prehistorische dorp een bijzonder leuk uitje voor jong en oud!

Wat vonden wij ervan?

Wij vonden het dorp erg leuk en met name het mysterie voegde wat toe aan het bezoek. Zeker bij de tieners viel de speurtocht ontzettend in de smaak. De ene opdracht was makkelijk, terwijl een andere opdracht wel echt even puzzelen was. Met logisch nadenken en elkaars krachten samen te bundelen, lukte het uiteindelijk om de opdrachten te ontrafelen en wat een plezier hebben we ermee gehad.

Wat dit bezoek zo speciaal maakte, was de combinatie van educatie en entertainment. Terwijl we bezig waren met het oplossen van de raadsels, leerden we veel over de prehistorie. De acteurs en vrijwilligers brachten de geschiedenis tot leven, wat het leerproces zowel leuk als memorabel maakte. De praktische activiteiten, zoals speerwerpen en pottenbakken, zorgden ervoor dat iedereen iets kon vinden waar ze plezier in hadden.

Lees ook:

Welke prehistorische vaardigheid zou jij graag willen leren?

Geverifieerd door ExactMetrics