Vlak voor de twee koudegolf dit jaar hebben we perkgoed gepoot in de voortuin. Het is een risico, maar we konden na die paar zonnige dagen niet meer wachten tot IJsheiligen.

Vaste planten in de voortuin

Het de vraag wat er op zal komen in de voortuin. Zouden er sneeuwklokjes of krokussen tevoorschijn komen? Het ziet er zo halverwege Maart niet meer naar uit dat er bollen gepoot zijn door de vorige bewoners. Omdat je beter kunt kijken naar wat je wel hebt, bekijken we de heg, struiken en boompjes eens van wat dichterbij.
De Camelia, Japanse roos, op-stok stond in het prille begin van dit jaar al in de bloei. We herkennen een Rhododendron en zien nog een lage struik met gekruld of gedraaid blad apart in een perk staan. Naast de voordeur staat in een pot een boompje met prikkels en daarvoor hangt een hedra bijna tot op de grond. En in het gedeelte dat grenst aan de buren nog een prikkelstruik. De melkbus, ook van de oud-bewoners, sieren we op met een nieuw bloesemboompje. De ‘Welkom’ pot met bord vullen we op met een boompje en een bodembedekker in de hoop dat het weelderig zal gaan hangen. En dan roept ons dochter plots uit het niets: “Kijk een Paasboom!”

De krulhazelaar

De krulhazelaar staat al in de bloei en laat prachtige lange, hangende ‘katjes’ zien. Het is een paar dagen later dat ik, terwijl ik een doos van de vliering uitpak, onze paasdecoratie vind. Ik ben na al dat stoffige werk, wel in voor een geintje en besluit de plastic eitjes aan het lintje in de krulhazelaar te hangen. Nu wonen wij in een doorgaande straat richting de speeltuin en blijkt onze krulhazelaar enorm veel bekijks te trekken. Dat komt niet in de laatste plaats door de aantrekkende wind. De eitjes zwieren en zwaaien in de krulhazelaar. Mensen met kleine kindjes staan te wijzen en nu ze er toch staan, zwaaien ze gelijk naar ons. Wat een vrolijkheid door die paar Paaseitjes!

Lees ook:

Waar word jij vrolijk van?