Na het lezen van de klassieker van meesterverteller Roald Dahl kijkt menig kind wantrouwend om naar dames in deftige mantelpakjes die zich af en toe flink aan het hoofd krabben. Het betoverende The Witches bewijst op een geniale manier dat die achterdocht meer dan terecht is.

The Witches

Wanneer Luke (Jahzir Bruno) samen met zijn grootmoeder (Octavia Spencer) voor heksen wegvlucht en zij hun toevlucht zoeken in het luxueuze Grand Orleans Imperial Island Hotel, blijkt dat precies hetzelfde hotel te zijn waar de opperheks (Anne Hathaway) met haar mede-heksen snode plannen smeedt om mensenkinderen uit te roeien. Laat je door de nieuwe verfilming van dit meeslepende verhaal vol zwarte humor meevoeren naar het Alabama van de jaren zestig en beleef hoe regisseur Robert Zemeckis heksen opnieuw tot leven laat komen.

De film is vanaf 17 maart beschikbaar op Blu-ray™ en DVD.

Bonusmaterialen

  • Deleted Scenes (DVD, BD)
  • The Making of The Witches (BD)
  • Roald Dahl: The Story Behind The Witches (BD)
  • The Witches: Magic Mouse-Maker Potion (BD)
  • Gag Reel (BD)

Over Roald Dahl

Roald Dahl ( geboren op 13 september 1916 – overleden op 23 november 1990) is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan vijfentwintig boeken. Dahls kinderboeken zijn verfilmd en bekroond, en ze worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Met ‘De fantastische Meneer Vos’ won Roald Dahl een Zilveren Griffel in 1972. Daar bleef het niet bij, want Roald Dahl mocht nog vier keer een Zilveren Griffel ontvangen: met ‘Daantje, de wereldkampioen’ in 1977, met ‘Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meijer’ in 1979, met ‘De Griezels’ in 1982 en met ‘De GVR’ in 1984. Roald Dahl won maar liefst drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury: met ‘Matilda’ (1989), ‘Ieorg Idur’ (1991) en ‘De Minpins’ (1993).

In 2016 verkoos het kinderboekenpanel van DWDD ‘De GVR’ tot Kinderboek van het jaar. Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Het schuurtje was oud en smoezelig, en verre van luxueus. Dahl zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak rustend op een koffer. Zo zat hij iedere dag van tien uur tot halfeen te schrijven. Vervolgens ging hij lunchen en uitrusten, en van vier uur tot halfzes schreef hij weer verder. Dahl schreef altijd met een potlood op geel lijntjespapier dat hij helemaal uit New York (Amerika) liet komen. Wanneer zijn prullenbak met oud papier vol was, gebruikte hij het papier om een kampvuur te maken. Quentin Blake was Dahls favoriete illustrator om mee samen te werken. Zelf zegt Roald Dahl hierover: ‘Het zijn meer de tekeningen van Quentin dan mijn eigen beschrijvingen die de personages tot leven hebben gebracht.’

Lees ook:

Heb jij deze film al eens gezien?