Vorig jaar in de herfstvakantie vlogen Tom en ik naar Rome waar ik op de één na laatste dag ten huwelijk werd gevraagd. Na onze verloving begonnen de eerste voorzichtige voorbereidingen voor ons huwelijk. Aangezien 2020 voor ons bestaat uit het kopen van een nieuwe woning en een grote verbouwing zag ik het niet zitten om tussen die bedrijven door ook nog even te gaan trouwen. En dus prikten we een datum in 2021. Die datum hebben we de afgelopen maand verplaatst naar 2022 omdat het boeken van locaties en al het andere erg lastig blijkt te zijn momenteel. De extra verlovingstijd grijpen we aan om ons huwelijk zo goed mogelijk voor te bereiden. Vandaag de leuke taak om mij te verdiepen in trouwkaarten bij Kaartje2go en ik klets jullie ook gelijk even bij zodat je op de hoogte bent van de ins en outs. Wel zo prettig, toch?!?

Save the date kaarten

Save the date

Save the date betekent letterlijk: bewaar de datum. Ik hoef je nu vast niet meer te zeggen dat een Save the date kaart is bedoeld om de genodigden op de hoogte te stellen van de datum en die dag vrij te houden in de agenda. Het is niet verplicht om deze kaarten te sturen, maar wel erg handig en heel wat leuker dan een appje. Wacht natuurlijk ook niet te lang met het versturen van een Save the date kaart aangezien er anders een kans bestaat dat de datum al bezet is. Sommige afspraken kunnen nog wel verzet worden. Maar een vliegvakantie boek je natuurlijk niet kosteloos om. De keuze die je gasten dan moeten maken wil jij ze vast en zeker besparen! Kortom Save the date kaarten zijn onwijs handig.

Op de kaarten vermeld je naast de volledige namen van het bruidspaar uiteraard de datum van jullie voorgenomen huwelijk. Mocht je al weten waar je gaat trouwen dan kun je ook de locatie doorgeven aan je genodigden. Dit is vooral handig als het gaat om een locatie op enige afstand. Ook handig om er nog bij te vermelden is dat een officiële uitnodiging nog zal volgen.

Change the date kaarten

Change the date kaarten

De Save the date kaarten zijn de deur uit en dan blijkt dat de bruiloft toch verzet moet worden door bijvoorbeeld aangescherpte coronamaatregelen. Als je de kaarten bij Kaartje2go hebt besteld dan zit je goed. Ze geven namelijk een “corona-garantie“. Je krijgt dan eenmalig kaarttegoed om zo “change the date” kaarten te kunnen bestellen met een maximum van 125 euro. Met die gedachte bestel je toch een stuk makkelijker je trouwkaarten.
De corona- garantie geldt ook voor trouwkaarten en andere uitnodigingen. Bij twijfel neem je even contact op met de klanttevredenheidsteam om te kijken of je gebruik kunt maken van deze regeling. In elk geval wel een prettige gedachte om zo toch iedereen op een leuke manier op de hoogte te brengen.

Trouwkaarten

trouwkaarten

Yes! De datum staat vast en niets lijkt nog roet in het eten te gooien. Je huwelijk kan dan eindelijk plaats gaan vinden en dus mogen de trouwkaarten besteld worden. Dit doe je idealiter zo’n 6 tot 8 weken voor je huwelijksfeest. Let erop dat wanneer je de trouwkaarten op vrijdag verstuurd, dat er een grote kans bestaat dat deze pas na het weekend aankomen.
Voor je de trouwkaarten kunt versturen moeten ze natuurlijk nog gedrukt worden. Maar wat zet je allemaal op de trouwkaart? Hieronder een overzichtje.

  • Volledige voornamen en achternamen.
    Doopnamen hoeven niet als je dit niet wilt.
  • De volledige trouwdatum.
    Het liefst met vermelding van de dag. Dus bijvoorbeeld: Wij gaan trouwen op zondag 3 september 2022.
  • Tijden.
    De aanvangstijd is natuurlijk het belangrijkste om te vermelden, mocht je de eindtijd weten dan kun je dit ook vermelden. En heb je bepaalde activiteiten als een receptie gepland staan kan dit ook leuk zijn om te delen. Maar hiervoor geldt: dit is niet verplicht.
  • Vermeld de volledige locatie.
    Dus i.p.v. alleen de naam van de locatie door te geven, is het goed om de naam, straatnaam, huisnummer, eventueel postcode en plaatsnaam te vermelden. Zo kan er geen verwarring ontstaan en kunnen de gasten het invoeren in de navigatie.
  • Nodig de gasten duidelijk uit per onderdeel.
    Wil je dat sommige mensen alleen maar komen voor de receptie of zijn ze ook welkom voor het diner, vermeld dit dan duidelijk op de kaart.
  • De contactgegevens
    Er zijn altijd mensen die willen reageren op een uitnodiging met een felicitatiekaart of zich helaas moeten afmelden. Kortom het is wel zo handig als mensen je adres- of contactgegevens hebben.

En de rest?

Voor alle overige zaken gebruik je kaartjes die je los in de envelop bij de trouwkaart kunt stoppen. Trouwkaarten zijn namelijk officiële en stijlvolle documenten, die de genodigden graag bewaren. Op het extra kaartje kun je bijvoorbeeld een RSVP toevoegen, een cadeautip, de gegevens van een ceremoniemeester of andere zaken.

Tip: als je de ceremoniemeester de adressenlijst geeft, dan kan hij/zij iets makkelijker regelen voor jullie huwelijk of vrijgezellenfeest. Dit kun je van te voren ook afspreken. Bijvoorbeeld jullie willen graag verrast worden door optredens of voordrachten dan kan er een leuke avond gepland worden. Zo komen jullie er niet achter wat het plan is en welke acts er zijn.