We hadden een schuifpui van 7,5 meter breed. Die schuifdeur stond regelmatig open, tenminste als het niet te hard waaide. Er lag standaard een geel plastic racket op tafel om de vliegen mee af te slaan. Nu wonen we in een woning met een achtertuin. De keukendeur staat vaker open dan dicht.

Vlieg op!

Er staan op de vliering nog een paar dozen die ik uit moet pakken. De gezelschapsspellen en puzzels staan nog ingepakt. Laatst vond ik onverwachts de notenkraker terug. Ik heb het vermoeden dat de vliegenvanger er ook ligt, maar er komt nu ruimte voor een hele andere oplossing tegen vliegen. Meer in de vorm van preventie: een vliegengordijn!

Vliegengordijn in allerlei soorten en maten

Vliegengordijnen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren te koop. We gaan op zoek naar een vliegengordijn voor onze achterdeur. Het is een boerendeur met als punt van aandacht dat het grenst aan ons gasfornuis. Het materiaal mag niet te licht zijn, dat vind ik niet verstandig. Gelukkig heeft onze achterdeur een standaard maat. Anders zijn de meeste vliegengordijnen wel in te korten, in de breedte aan te passen of op de juiste maat te bestellen.

Vroeger

In ons ouderlijk huis hadden we vroeger een vliegengordijn van een soort houten of bamboe kralen. En de kattenstaarten kennen we allemaal wel, dikke pluimen in steeds meer kleurtjes verkrijgbaar. Als ik onze dochtertjes zou laten kiezen dan kwam er een vliegengordijn met kralen, lekker vrolijk en zomers.

Kunststof vliegengordijn

Wij gaan voor het kunststof vliegengordijn. Dikke draden wat zwaarder kunststof in een onopvallende kleur. We kiezen de witte gedraaide slierten met een zwart draadje erin verwerkt. Het vliegengordijn blijkt makkelijk te monteren zijn met de bijgeleverde schroefjes. We hoeven alleen van de lengte van de kunststof draden iets af te knippen zodat ze niet tussen de deur vast komen te zitten. Nu hoef ik niet meer de vliering op om te zoeken naar de vliegenvanger. En het werkt perfect, we zien zelden nog een vlieg in huis. Dat vinden onze schildpadden wel jammer want die aten de gevangen exemplaren op.

Lees ook:

Heb jij een vliegengordijn?