Tja, wat moet je nou? Je gaat naar het zwembad en je kindje is nog niet (helemaal) zindelijk. Vertrouw je erop dat je er op tijd bij bent om je kind mee naar het toilet te nemen? Of ga je op zoek naar een andere oplossing? Ik neem alvast even een paar opties met je door zoals een zwemluier en zwembroekje.

Zwemmen met een luier

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: zwemmen met een luier gaat niet. Tenminste niet erg lang. De luier is erop gebouwd om vocht op te nemen. In een zwembad is dat voorradig en loopt gelijk de luier vol. Een volle luier is zwaar en helpt je kindje niet om boven water te blijven. Kortom zwemmen met een gewone luier gaat niet.

Zwemmen in een zwembroekje

Het zwemmen in een broekje is natuurlijk het lekkerste dat er bestaat. Het is net als in bad gaan, alleen dan iets beschaafder. Al zie ik ook nog wel eens een kindje in blote billen zwemmen. Als je kindje plast of poept dan komt dat in het zwemwater terecht. Plast of poept je kindje op vaste tijden, dan kan je daar als ouder op anticiperen. Maar denk ook eens aan de mensen om je heen. Er zijn genoeg filters en chemicaliën in het zwembad aanwezig, maar erg fris is die gedachte niet.

Het verschil tussen een luier en een zwemluier

Een zwemluier is speciaal voor het zwemmen gemaakt. Het absorbeert geen vocht, dus ook geen zwemwater of plas. Hiervoor is het chloor in het zwemwater afdoende. De zwemluier sluit erg goed aan en vangt de keutels en drolletjes op. Een zwemluier helpt dus niet bij diarree of spuitpoep. Dan kleurt het zwemwater toch echt bruin. Een zwemluier is de meest hygiënische oplossing voor alle zwembadgasten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. En voor hele leuke printjes kun je zwemluiers kopen van Billenboetiek. Deze zijn wasbaar en zonder inlegger te gebruiken als zwemluier. Even laten drogen, inlegger er in en weer op naar huis. Dat scheelt enorm in de kosten en ook in afval.

Lees ook:

Hoe laat of liet jij je kindje zwemmen?